hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çantasında C4 patlayıcıyla yakalandı!

    Çantasında C4 patlayıcıyla yakalandı
    expand

    İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Gaziemir ilçesinde bir kişinin, sırt çantası içerisinde bulunan 1 kilo 900 gram "C4" tipi patlayıcıyla yakalandığını bildirdi.

    Bilkay, Bozyaka'daki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziemir EVKA-7 Semti'nde bir kişiyi, sırt çantasında bulunan 1 kilo 900 gram "C4" tipi patlayıcı ile yakaladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

    "PKK bağlantılı zanlının, canlı bomba olma ihtimali yüksek. Zanlı, arkadaşların üstün başarısıyla ele geçirildi. Bu, İzmir polisinin başarısıdır. Şu anda olay yeni. Detayları daha sonra paylaşacağız. Polisin başarısının memnuniyetini yaşıyoruz. Allah korudu, İzmir büyük bir facia yaşayabilirdi."

    Hakkari'de de yol kenarında patlayıcı

    Hakkari'de teröristlerce yol kenarına döşenen el yapımı patlayıcı, nöbet yerine giden polisin dikkati sonucu fark edilerek etkisiz hale getirildi.

    Valilikten yapılan yazılı açıklamada, gece 23.10 sıralarında Bağlar Mahallesi'ndeki nöbet noktasına giden polislerin, nöbet yerine 300 metre mesafede toprağın yeni kazıldığını ve yol kenarında şüpheli bir cisim olduğunu fark ettiği belirtildi.

    Çevrede alınan güvenlik önleminin ardından şüpheli cismin bomba imha uzmanları tarafından fünye ile etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

    "Şüpheli cisim, usulüne uygun patlatılmış ve patlama noktasında 80 santimetre çapında, 32 santimetre derinliğinde patlama çukuru oluştuğu görülmüştür. Patlamanın meydana geldiği noktada uzman ekiplerce yapılan incelemelerde, bahse konu düzeneğin kablo aracılığıyla uzaktan komutalı parça tesirli el yapımı patlayıcı madde olduğu tespit edilmiştir. Bölgede 54 metre uzunluğunda kablo ile 1 adet kablo irtibatlı içerisinde 8 adet pil bulunan pil bloğu ve patlayıcı madde kalıntıları elde edilmiştir. Olayla ilgili çok yönlü adli tahkikata başlanmıştır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow