hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Adana ve Gaziantep Cezaevi'nde de isyan

    Adana ve Gaziantep Cezaevinde de isyan
    expand

    Adana'da iki, Gaziantep'te bir cezaevinde çıkan yangınlarda 24 mahkum yaralandı. Yaralılardan 18'i hastanalere kaldırıldı. Osmaniye T Tipi Cezaevi'nde saat 21.30 sıralarında yangın çıktı. 23 kişi dumandan etkilenirken, yaralılar cezaevine gelen ambulanslarla Osmaniye'deki hastanelere kaldırıldı.

    Adana ve Gaziantep'te Kapalı Cezaevleri'nde saat 19.00'da, Ceyhan Cezaevi'nde ise saat 20.00'de başlayan yangınları, itfaiye ekipleri kısa sürede kontrol altına aldı.

    Yangınlar nedeniyle cezaevlerine çok sayıda, ambulans ve güvenlik güçleri sevk edildi.

    Adana Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi'nde B-19 Koğuşu'nda başlatılan yangında dumandan etkilenen 12 çocuk ve Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde siyasi mahkum ve tutukluların kaldığı 3'üncü koğuşta çıkan yangında yaralanan 12 kişiden 6'sı ambulanslarla hastaneye taşındı.

    Gaziantep'teki cezaevinde polis ile mahkum yakınları arasında arbede yaşanırken, Adana ve Ceyhan'da gerginlik yaşanmaması için cezaevleri çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

    Şanlıurfa'ya destek

    Gaziantep E Tipi Cezaevi'ndeki yangını, Şanlıurfa'daki isyana destek için bir mahkumun yatağı yakarak başlattığı anlaşıldı.

    Dumandan etkilenen 12 kişiden tedavi altına alınan mahkum ve tutukluların Vakkas Çöplü, Levent Türk, İsmail Polat, Kadir Polat ve Suat Karakoyunlu ile adı henüz öğrenilemeyen 1 tutuklu olduğu belirtildi.

    Ceyhan Cezaevi'ndeki çocuk suçluların yattığı A-2 Koğuşu'nda yorgan ve battaniyelerin tutuşturulmasıyla başlatılan yangının, su sorunu bahane edilerek başlatıldığı öğrenildi. Cezaevine 2 ambulans ve 2 itfaiye gönderilerek, yangın kontrol altına alındı.

    Mahkumların ıslıklı protestosu, cezaevi dışından da duyuldu.

    Adana, Gaziantep ve Ceyhan'daki olaylar nedeniyle cezaevleri içinde çok sayıda ambulans ve itfaiye görevlisi hazır bekletiliyor.

    Osmaniye'de yangın

    Osmaniye T Tipi Cezaevi'nde saat 21.30 sıralarında yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu söndürülürken, ilk belirlemelere göre cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerden 23 kişi dumandan etkilendi. Yaralılar cezaevine gelen ambulanslarla Osmaniye'deki hastanelere kaldırıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow