hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanlıurfa Barosu'ndan açıklama!

    Şanlıurfa Barosundan açıklama
    expand

    Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat İrfan Güven, "Soruşturmanın derinleştirilmesi lazım. Müdahaleyle ilgili, gecikmeyle ilgili herhangi bir şey var mı yok mu? Aklımıza gelmeyecek uç örnekler de olabilir, şüpheyle bakıyorum" dedi.

    Güven, E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin kaldığı koğuşta önceki gece yaşanan olayla ilgili çeşitli incelemede bulunduktan sonra izlenimlerini anlattı.

    Cumhuriyet Başsavcılığı'nın aldığı karar doğrultusunda cezaevinde açık görüşlerin devam ettiğini hatırlatan Güven, açık görüş uygulamasının, ailelerin endişelerinin giderilmesi açısından olumlu bir karar olarak değerlendirdiklerini belirtti.

    Konuyla ilgili idari ve adli soruşturmanın sürdüğünü aktaran Güven, şunları kaydetti:

    "Kamuoyunda olayın kavga ya da isyan şeklinde olduğu dile getiriliyorsa da bunun ancak soruşturma neticesinde ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilerek, yönlendirilmemesi lazım. Bize gelen farklı duyumlar var. Olayın bir an önce aydınlatılması gerekiyor."

    İrfan Güven, söz konusu cezaevinin kapasite sorunu bulunduğuna işaret ederek, bunu daha önce sürekli gündeme getirdiklerini belirtti.

    14 ay önce bu konuda hazırladıkları raporu basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştığını anlatan Güven, "Onun sonrasında Adalet Bakanı'nın girişimiyle bir arsa temini sağlanabildi. Ama maalesef daha hızlı olmalıydı diye düşünüyorum. Biz bu canları yitirmeye bilirdik. Aslında göz göre göre gelen bir trajediydi bu, ölümler bu şekilde gerçekleşti. Soruşturmanın derinleştirilmesi lazım, müdahaleyle ilgili gecikmeyle ilgili herhangi bir şey var mı yok mu, aklımıza gelmeyecek uç örneklerde olabilir, şüpheyle bakıyorum. Bir an önce soruşturmanın sürdürülerek açığa kavuşturulması lazım" diye konuştu.

    "Af talepleri"

    Bu arada cezaevi önünde bulunan bazı tutuklu ve hükümlü yakınları af beklediklerini dile getirdi.

    Yakınlarının basit suçlar neticesinde cezaevinde bulunduğunu iddia eden mahkum yakınları, ceza sisteminin yeniden ele alınması gerektiğini savundu.

    16 yaşında tutuklu olan oğlu Abdülkadir Faraç ile görüştüğünü belirten anne Hatice Faraç, oğlunun yaşadığı sıkıntıları ve içerdeki yaşam koşullarından memnun olmadığını dile getirdiği mektubunu gösterdi.

    Anne Faraç, af beklediklerini ifade edip, cezaevinde yaşanan olayların bir an önce aydınlatılmasını istedi.

    Bu arada cezaevi önünde mahkum yakınlarının görüşme dolayısıyla oluşturduğu yoğunluk devam ediyor.

    Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 16 Haziran Cumartesi günü bir koğuşta mahkumlar arasındaki kavganın ardından çıkan yangında, 13 kişi ölmüş 5 kişi yaralanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow