hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul polisi alarmda

    İstanbul polisi alarmda
    expand

    İstanbul polisi, Sarıyer'deki İstinye Polis Merkezi'ne yapılan silahlı ve el bombalı saldırı ile Gaziosmanpaşa'da bir polis memurunun şehit edilmesi olaylarına karışan şüphelileri yakalama amaçlı arama yaptı. Polis, bu amaçla Sultanahmet'te tramvay durdurdu.

    İhbarları değerlendiren polis ekipleri, gece saatlerinde başlatılan çalışmalarda, Kabataş iskelesi, Yıldız Parkı ve Bahçelievler'de eşkale uyan şahısların olduğu bilgisine ulaştı.

    Bunun üzerine polis ekipleri, belirlenen mevkilerde uygulama başlattı. Eşkale uyan 2 şüphelinin Kabataş iskelesi civarında görüldüğünün öğrenilmesi üzerine, iskelenin güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis ekipleri, kişilerin aranan şüpheliler olmadığını belirledi.

    Öte yandan, polise, bu sabah saat 09: 15 sıralarında ihbar geldi. İhbarda, şüpheli hareketleriyle dikkat çeken 2 kişinin Sultanahmet durağından tramvaya bindiği belirtildi. İhbar üzerine çok sayıda polis ekibi alarma geçti. Polis, Aksaray durağında tramvayı durdurdu.  Eşkale uyan iki kişiyi tramvaydan indiren polis, şüpheli olarak belirtilen erkeğin çantasında arama yaptı. Ancak bu kişilerin öğretim görevlisi olduğu çıktı. Yapılan kontrollerin ardından iki kişi serbest bırakıldı. Asılsız ihbar nedeniyle tramvay seferleri yaklaşık 20 dakika durdu.

    Bahçelievler'de Bağcılar Caddesi üzerinde 2 şahsın şüpheli tavırlar sergilediği yönünde ihbar alan polis ekipleri, şahısların en son görüldükleri yerlerde uygulama başlattı. Çelik yelekleri giyerek olası bir saldırıya karşı hazırlık yapan ekipler, cadde üzerinde şüpheli gördükleri araçları ve şahısları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

    Belirlenen yerlerde yapılan aramalarda sonuç alamayan polis ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow