hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karaman Cezaevi'nde yangın

    Karaman Cezaevinde yangın
    expand

    Karaman M Tipi Cezaevi'nde tutuklu ve hükümlülerin yataklarını ateşe vermesiyle yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin cezaevi bahçesinden iki koğuşun camlarını kırıp, pencereden müdahale ederek alevleri söndürdüğü ve soğutma çalışmasının tamamlandığı öğrenildi.

    Karaman M Tipi Cezaevi'nde iki koğuşta çıkan yangının Şanlıurfa Cezaevi'nde çıkan isyana destek amaçlı çıktığı iddia edildi.

    B-2 ve B-6 koğuşlarında adli suçlardan dolayı kalan tutuklu ve hükümlülerin yataklarını ateşe vermesi sonucu yangının çıktığı öne sürüldü.

    İtfaiye ekiplerinin cezaevi bahçesinden iki koğuşun camlarını kırıp, pencereden müdahale ederek alevleri söndürdüğü ve soğutma çalışmasının tamamlandığı öğrenildi.

    Yangın sırasında diğer koğuşlardaki mahkumlarında pencere camlarını kırdıkları belirtildi. Dumandan etkilenenlerin sayısının ise 9'u mahkum 2'si infaz koruma memuru olmak üzere 11'e yükseldiği öğrenildi.

    Ambulans devrildi

    Yangın ihbarının ardından cezaevine sevk edilen ambulanslardan biri cezaevi yakınlarında devrildi. Kazada ambulans şoförü ve bir sağlık görevlisi hafif yaralandı.

    Yangını duyduktan sonra cezaevi önüne akın eden mahkumların yakınları ise, cezaevinde bulunanların durumunu öğrenmek için zaman zaman polislerle arbede yaşadı.

    Bir mahkum annesi ise, polise, "Oğlum, senin oğlun içerde olsa ne yaparsın? Ben çocuğumun durumunu öğrenmek istiyorum. Yaşıyor mu, ölü mü? Hiç kimse bilgi vermiyor" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

    Bir infaz memuru, cezaevi önünde bekleyen ailelere yaptığı açıklamada, "Yangın iki koğuşta çıktı. Fakat sizlerin yakınları yok. Çünkü o koğuşlarda kalanlar başka illerden nakil sonucu gelen mahkumlardır. Telaşlanmanıza gerek yok" dedi.

    Bunun üzerine ailelerin çoğu dağıldı. Yeni bir olayın çıkma ihtimaline karşılık, önlem amaçlı olarak cezaevinde itfaiye, ambulans ve polis ekipleri bekletiliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow