hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aşk tuzağına 17.5 yıl hapis

    Aşk tuzağına 17.5 yıl hapis
    expand

    Antalya'da, geçen yıl aralık ayında kadın ve erkeklerin gittiği bir kahvede tanıştığı 71 yaşındaki İsmet Kılınç'a bıçak tehdidiyle 100 bin liralık senet imzalattığı iddia edilen tutuklu sanıklar 42 yaşındaki Fatma Küçüktonbak, 41 yaşındaki Ali Culfa, Abdurrahman Özkılıç ve Mehmet Uçak, silah tehdidiyle yağma yapmak ve hürriyeti tahdit suçlarından 17 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanıklar suçlamaları reddetti, birbirlerini suçlayıp şikayetçinin kendilerine iftira attığını öne sürdü. Duruşmada son kez ifadelerine başvurulan sanıklardan Fatma Küçüktonbak suçunun olmadığını öne sürerek, sanık Ali Culfa'nın duruşma salonundan çıkartılmasını istedi.

    Talep üzerine mahkeme heyeti, Ali Culfa'yı duruşma salonundan çıkarttı. İfadesine devam eden Fatma Küçüktonbak, İsmet Kılınç ile bu olaydan önce birkaç kez cinsel beraberliği olduğunu, Ali Culfa'nın kendilerine zarar vermesinden korkarak, bu ilişkiyi gizlediklerini anlattı. Küçüktonbak, "İsmet Amca, yani müşteki korktuğu için böyle bir iftira atmış olabilir" dedi.

    Küçüktonbak, kendisinin de olay günü dayak yediğini ve senet alınması olayıyla ilgisinin bulunmadığını savunarak, beraatini talep etti.

    Ali Culfa ise Fatma Küçüktonbak ile birlikte yaşadıklarını, son dönemde Fatma Küçüktonbak ile kavgalı olduklarını söyledi. Culfa, bu yüzden Fatma Küçüktonbak ile İsmet Kılınç'ın kendisine oyun oynadıklarını ve iftira attıklarını öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Uçak da savunmasında vicdanen rahat olduğunu, hiç kimseden para almadığını belirtti. Uçak, "50 yaşından sonra bu işler bize yakışmaz. Biz Türk toplumu olarak yardımseveriz. Benim amacım yardım etmekti. Ben bu eyleme katılmadın. Sadece arkadaşlarıma yardım ettim. Şikayetçi de benim suçumun olmadığını söylemektedir" dedi. Diğer sanık Abdurrahman Özkılıç da olaylarla uzaktan yakından ilgisinin olmadığını, şirket sahibi işadamı olduğunu söyleyerek, beraatini istedi.

    Sanıkların savunmalarının ardından Fatma Küçüktonbak, Mehmet Uçak, Ali Culfa ve Abdurrahman Özkılıç'ın aralarında anlaşarak, İsmet Kılınç'ı Fatma Küçüktonbak'ın evine getirerek, silah tehdidiyle yağmaladıkları ve daha sonra zorla senet imzalatarak, zaman zaman tehditle para aldıkları gerekçesiyle ayrı ayrı 12 yıl 6 ay, İsmet Kılınç'ın hürriyetini yoksun bıraktıkları için ise yine ayrı ayrı 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Olay nasıl olmuştu?

    Polise başvuran İsmet Kılınç, geçen yıl Aralık ayı başlarında kadın ve erkeklerin gittiği bir kahvede, kahvehane sahibinin "İsmet Amca'nın 20- 30 dairesi var" diye şaka yollu sataşmaları üzerine, kendisinin zengin olduğunu sanan ve aynı yere gelen 42 yaşındaki Fatma Küçüktonbak ile tanıştıklarını söyledi. Kılınç, bir süre sonra kadının kendisini evine davet ettiğini, salonda oturdukları sırada eve gelen 3 kişinin kendisini bıçakla tehdit ederek, "Evli kadının evinde ne arıyorsun" diyerek dövdükten sonra 100 bin TL'lik senet imzalattığını öne sürdü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kılınç, yaşadıklarını, "Kahvede tanıştığım kadın, birbirimizi daha yakından tanıyalım diyerek evine davet etti. Ben de kabul ederek, evine gittim. Biraz oturduktan sonra kapı açıldı ve içeri 3 adam girdi. Adamlar benim üzerime yürüyerek, 'Sen kimsin? Ne işin var evli kadının evinde? Ben Fatma'nın kocasıyım, bunlar da erkek kardeşleri' diyerek bana bıçak çekti. Sonra da tehditle yanlarında bulunan seneti çıkarıp 100 bin TL yazarak bana imzalattılar. Sonra beni arabaya bindirip şehir merkezine bıraktılar" diye anlattı.

    Bu ifade üzerine harekete geçen polis, İsmet Kılınç'a tuzak kurup parasını, kredi kartını gasp eden ve zorla senet imzalatan Fatma Küçüktonbak ve arkadaşlarını Kepez Mazıdağı'ndaki bir evde yakaladı. Evde İsmet Kılınç'a silah tehdidiyle imzalatıldığı belirtilen senet de ele geçirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow