hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari şehitlerine son görev

    Hakkari şehitlerine son görev
    expand

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan askerler son yolculuğuna uğurlandı. Van'daki törene katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel gözyaşlarını tutamadı.

    Diyarbakır:
    Şehit Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın cenazesi, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde toprağa verildi.

    Cenaze törenine Vali Mustafa Toprak, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Galip Ensarioğlu, Cuma İçten, Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Hani Kaymakamı İsmail Şanlı, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

    Törende gözyaşlarını tutamayan Baba Galip Kılıç, "Bu işi çözün yeter" diye seslendi.

    4 yıl önce Diyarbakır'daki bombalı bir saldırıda üniversiteye hazırlanan 17 yaşındaki oğlu Eren Şahin'i kaybeden Milletvekili Oya Eronat, törende güçlükle ayakta durabilen şehit annesi Hasret Kılıç'ın koluna girerek teselli etmeye çalıştı.

    Mersin:
    Şehit olan Muş doğumlu Piyade Onbaşı İsa Sayın'ın cenazesi, Mersin'de toprağa verildi.

    Mevlana Mahallesi'ndeki evine getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, daha sonra tören için konvoy eşliğinde Muğdat Camisi'ne taşındı.

    Burada kılınan cenaze namazın ardından Sayın'ın cenazesi, Yalınayak Mezarlığı'nda toprağa verildi.

    Konya:
    Piyade Ulaştırma Er Samet Bütün(21), memleketi Konya'da toprağa verildi.

    Güçlükle ayakta durabilen anne Fadime Bütün, "Analık hakkım helal olsun kuzum. Güle güle git kuzum. Bende taşıyacağım kuzumu" diyerek, akserlerin arasında oğlunun tabutunu omuzuna almaya çalıştı.

    Yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanan Şehit Bütün'ün cenazesi Garnizon Şehitliği'nde defnedildi.

    8 askerden 26 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş, memleketi Konya'nın Ilgın İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

    Cenazeyi karşılamaya gelen nişanlısı Havva Şenyurt, "Sen benimdin. Sen benimdin" diyerek ağıt yaktı.
    Şehit Gümüş'ün cenazesi daha sonra baba evine getirildi.

    Burada şehit Gümüş'ün tabutunun üzerine damatlığı ve kullandığı asker kepi kondu.

    Cenaze namazının ardından yaklaşık 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanan şehit Ali Gümüş, Garnizon Şehitliği Mezarlığı'na defnedildi.

    Trabzon
    Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu, memleketi Trabzon'da son yolculuğuna uğurlandı. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'ndaki törenin ardından askeri uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilen şehit er Erosmanoğlu'nun naaşı, Fatih Devlet Hastanesi'ne götürülerek bir süre morgda bekletildi.

    Şehit Erosmanoğlu'nun naaşı daha sonra hastaneden ambulansla alınarak ailesinin yaşadığı Kurtuluş Mahallesi Hacıahmet Sokak'taki evinin önüne getirildi.

    Ailesinden helallik alınması ve dualar okunmasının ardından yeniden ambulansa konulan şehit Erosmanoğlu'nun naaşı, aralarında Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, polisler, askerler ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan çok sayıda kişinin oluşturduğu kortej eşliğinde cenaze namazının kılınacağı İskenderpaşa Camii'ne götürüldü.

    Şehit Piyade Er Erosmanoğlu'nun cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından askerlerce bir süre omuzlarda taşınıp top arabasına konularak götürüldüğü Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.

    Giresun
    Er Yaşar Doymuş'un (21) cenazesi, memleketi Giresun'un Tirebolu ilçesinde toprağa verildi. Doymuş'un cenazesi, ilçenin Hamam Mahallesi Gazi Paşa Caddesi'ndeki evinden alınarak, ambulansla Körliman Camisi'ne getirildi.

    İl Müftüsü Necati Akkuş'un, ikindi namazını müteakiben kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit er Doymuş'un cenazesi yapılan duanın ardından İstiklal Mahallesi'ndeki Kasaplı aile mezarlığında defnedildi.

    Kütahya
    Piyade Er Mustafa Türkmen'in cenazesi, Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı Akkaya köyünde, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katıldığı törenle toprağa verildi. Cenaze, önce Van'dan askeri uçakla Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'na, daha sonra ambulansla Akkaya köyündeki ailesinin eski evinin önüne getirildi.

    Daha sonra cenaze, camiden alınarak, köy mezarlığı önündeki musalla taşına bırakıldı. Camiden mezarlığa kadar yürüyen grup, tekbir getirerek, bölücü terör örgütü aleyhine slogan attı. Cenaze, namazın ardından köy mezarlığında defnedildi.

    Samsun
    Piyade Er Umut Bulut'un cenazesi, memleketi Samsun'da toprağa verildi. Samsun Askeri Hastanesi morgundan alınan şehidin cenazesi, önce Canik ilçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi'ndeki baba evine, daha sonra da cenaze töreninin düzenlendiği Büyük Cami'ye getirildi. Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şehidin ailesine başsağlığı diledi. Bulut'un cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

    VAN'DAKİ TÖREN

    Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşının, askerlerin omzunda alana getirilmesiyle başladı.

    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Metin Özbek, vatanın bekası ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, vazifesi uğruna canını hiçe sayarak feda eden kahraman silah arkadaşlarını ebediyete yolcu etmenin acısı ve aynı zamanda onuru ve gururu içinde olduklarını söyledi.

    GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL'İN GÖZYAŞLARI... FOTO GALERİ VİDEO

    Milletin bağrından çıkmış evlatları olarak hüzünlerinin büyük, fakat kendilerine olan güven ve görevlerine olan inancın her zaman daha büyük olduğunu vurgulayan Özbek, şöyle konuştu:

    "Vatanımızın bu kutsal köşesinde masum insanlarımızı kendine kalkan yapıp, Mehmetçiğin merhametini istismar ederek düzenlediği hain saldırıda şehit verdiğimiz, her gün beraber olup aşımızı paylaştığımız arkadaşlarımızın acısı, yüreğimize akıttığımız gözyaşlarımıza can suyu olacaktır. Görevimize ve kendimize olan inancımız karşısında terör örgütü eriyip gidecek ve hayalleri gibi karanlık dünyalarında yok olacaktır. Atalarımızın emaneti olan kutsal vatan toprağını bin yıldır yurt edinmiş olan aziz milletimizin evlatları olarak bilinmesini isteriz ki tıpkı Yeşiltaş'ta canlarını hiçe sayan arkadaşlarımız gibi biz hepimiz en kutsal mertebeye ulaşmak için hazırız."



    Konuşmasında şehitlere ve şehit ailelerine de seslenen Tuğgeneral Özbek, şöyle devam etti:

    "Aziz şehitlerimiz, kutsal vatan toprağının bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kanlarınızla yazdığınız tarih, bizler için birer övünç kaynağı ve gıpta edilecek davranış örneği olarak nesilden nesile aktarılacak ve bir cesaret timsali olarak anılacaktır. Sizler gösterdiğiniz büyük fedakarlık ile kanınızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağınızı ve şanlı bayrağımızı sonsuza dek dalgalandıracağınızı atalarımıza layık birer evlat olarak tüm dünyaya gösterdiniz. Yüreğimizde yaktığınız bu ateş, birlik ve beraberliğimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede tükenmez gücümüze ebedi kaynak teşkil edecek. Gönlümüzde ve yüreğimizde sonsuza dek yanacaktır.

    Kahraman şehitlerimizin değerli aileleri, şehitlerimizin bize yadigarı olarak her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz. Bir evladınızı yitirdiniz ama binlerce evladınız oldu. Sizlerin sevginiz ve desteğiniz yüreğimizdeki acıyı hafifleten ve inancımızı pekiştiren en büyük etken olacaktır."

    Konuşmanın ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duadan sonra askerlerin omuzlarında uçaklara taşınan 8 şehidin naaşı, memleketlerine
    uğurlandı.

    Törene şehit ailelerinin yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Van Vali Vekili Atay Uslu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow