hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çalışan ailelerden 4+4+4 protestosu

    Çalışan ailelerden 4+4+4 protestosu
    expand

    İstanbul'da 19 tane bulunan etüt ve beslenme uygulamalı ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin velileri, okullarının yarı zamanlı eğitim verecek hale dönüştürüleceği iddiasıyla protesto eylemi yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Cağaloğlu'ndaki binası önünde toplanan ve yanlarında öğrenciler de bulunan veliler, ellerinde dövizler taşıyarak, "Okuluma dokunma", "Parasız, bilimsel eğitim" şeklinde sloganlar attı.

    Grup adına açıklama yapan öğrenci velisi Tülay Akküç, annesi ve babası çalışan çocuklar için etütlü ve beslenme uygulamalı ilköğretim okullarının önemli bir ihtiyacı karşıladığını savundu.

    Tam zamanlı eğitim veren bu okulların, yarı zamanlı okullara dönüştürülmesiyle çocukların okuldan çıktıkları boş zamanlarda, korumasız ve yalnız başına kalacağını ileri süren Akküç, şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e seslenmek istiyoruz: Lütfen çalışan anne babaların ve çocuklarının kazanılmış haklarını ellerinden almayın. Çok zor şartlarda, noter huzurunda çekilişlerle ancak kayıt yaptırılabilen bu kurumlardaherhangi bir statü değişikliği 30 bin aileyi ilgilendiren bir karardır. Bu sebeple bu konuda olumsuz bir karar alarak eylül ayında 30 bin aileyi kaosa sürüklemeyin. Çalışan kadınlara ve çocuklarına sahip çıkın."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basın açıklamasının ardından veliler, etüt ve beslenme uygulamalı ilköğretim okullarının yarı zamanlı okullara dönüştürülmemesi istemiyle topladıkları imzalar bulunan dilekçeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ederek dağıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow