hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkler AKP'den, Kürtler PKK'dan barış beklemesin"

    Türkler AKPden, Kürtler PKKdan barış beklemesin
    expand

    Bağımsız Milletvekili Leyla Zana'nın "terör sorununu Erdoğan çözer" sözlerine BDP'den tepkiler sürüyor. Diyarbakır'da konuşan BDP lideri Selahattin Demirtaş, Zana'nın açıklamalarının kişisel görüşü olduğunu söyledi. Demirtaş "Ne Kürtler PKK'dan, ne de Türkler AKP'den barış beklemesin" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Leyla Zana'nın açıklamaları, başkentte gün boyu konuşuldu. AK Parti'den Zana'ya destek açıklamaları gelirken BDP'li milletvekilleri sessiz kalmayı tercih etti. Sadece BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş yorum yaptı; "Başbakan'dan umutlu olmak saflıktır" dedi.

    Leyla Zana'nın da BDP'ye yönelik eleştirileri vardı. Meclis'teki BDP yöneticileri sessiz kalmayı tercih etti ama partinin başındaki isim Selahattin Demirtaş, Şemdinli'den yanıt verdi.

    BDP Genel Başkanı Demirtaş, "Leyla Zana ' nın açıklamalarının büyük kısmı kişisel görüşleridir. Hem AKP' ye hem bize yönelik eleştirileri önemlidir. Partimizde siyaset yapan arkadaşlarımızın partinin ilkeleri ve politikaları çerçevesinde siyaset yapmasını isteriz" diye konuştu.

    Demirtaş, "Oslo görüşmelerine dahil olmadık ama bazı görüşmelerden bilgiler geliyordu. Ne kürtler PKK'dan ne de türkler AKP'den barış beklemesin. Barış için halkların kendisi çalışmalıdır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow