hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan parti liderlerini çağırdı

    Erdoğan parti liderlerini çağırdı
    expand

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında Suriye tarafından düşürülen askeri uçakla ilgili eşgüdüm toplantısı yapıldı. Bu toplantıdan sonra Başbakan Erdoğan, Meclis'te grubu bulanan parti liderleriyle görüşme kararı aldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve Bahçeli ile görüşecek.

    Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait askeri uçağın Suriye tarafından düşürülmesinin ardından kaybolan iki pilottan henüz haber alınamadı.

    Yaklaşık 3 saat süren toplantıya Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ilgili kurum yetkililerinin yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan iki tümgeneral, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ise bir tuğamiral katıldı.

    Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada pilotlara hala ulaşılamadığı belirtildi.

    Erdoğan, Davutoğlu ile görüştü

    Bu toplantıdan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi.

    Başbakan Erdoğan, dün gece gerçekleştirilen güvenlik toplantısının ardından bugün öğle saatlerine kadar Keçiören'deki konutunda çalıştı.

    Daha sonra, Başbakanlık Resmi Konutu'na geçen Erdoğan, burada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.

    Liderleri çağırdı

    Bu arada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye tarafından askeri uçağın düşürülmesi konusunda bilgi vermek ve görüş alışverişinde bulunmak üzere TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına görüşme davetinde bulundu.

    Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı yarın görüşmeye davet etti.

    Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, askeri uçağın dün Hatay'ın güneybatısında düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerin ilgili kurumlarca tüm boyutlarıyla ele alındığı, Dışişleri Bakanlığı'nda kurulan kriz masasınca yakından takip edildiği belirtildi.

    Açıklamada, "Ülkemiz ve bölgemiz açısından büyük önem taşıyan bu gelişmelerle ilgili olarak, parti genel başkanlarını bilgilendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerimizin genel başkanlarına bir davette bulunmuştur" denildi.

    Bu çerçevede, yarın Başbakanlık Resmi Konutu'nda saat 14.00'te CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na, 16.00'da MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye, saat 18.00'de BDP Genel Başkanı Demirtaş'a görüşme daveti yapıldığı bildirildi.

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın görüşme davetine olumlu yanıt verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow