hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'da deprem

    Vanda deprem
    expand

    Saat 23.07'de merkez üssü Van Karagündüz olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Büyük korku ve paniğin yaşandığı depremde can ve mal kaybı olmadı. İlerleyen saatlerde daha büyük bir deprem olacağı söylentisi üzerine halk geceyi sokakta ve araçlarında geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Van merkeze bağlı Karagündüz köyünde saat 23.07'de, 5.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı, Van'da meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremde can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.

    AFAD tarafından yapılan açıklamada, Van merkeze bağlı Karagündüz köyünde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrasında Van Valiliği, Van İl Emniyet Müdürlüğü ve Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığı belirtildi.

    Bölgede Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Van Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerinin teyakkuza geçirildiği, inceleme ve araştırmaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, bölgedeki deprem aktivitesinin de AFAD tarafından sürekli izlendiği ifade edildi.

    Halk geceyi sokakta geçirdi

    Van'da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremin ardından ilerleyen saatlerde daha büyük bir deprem olacağı söylentisivatandaşları sokağa döktü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlerleyen saatlerde daha büyük bir deprem olacağı söylentisi üzerine geceyi sokakta ve araçlarında geçireceklerini belirten vatandaşlar, "Deprem anında büyük bir panikle evimizden çıktık. Yakınlarımız telefon açarak ilerleyen

    saatlerde daha büyük bir deprem beklendiğini söyledi ve evlere girmememiz konusunda bizleri uyardı. Biz de evlerimize girmeye korktuğumuz için dışarıda sabahlayacağız" dedi.

    Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bazı hastaların da deprem anında panik yaşadığı ve geceyi hastane bahçesinde geçirdiği görüldü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow