hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkari'de 300 kilo patlayıcı bulundu

    Hakkaride 300 kilo patlayıcı bulundu
    expand

    Hakkari'de Dağlıca bölgesinde yaklaşık 300 kilo patlayıcı bulundu

    Yüksekova ilçesi Yeşiltaş köyü yolunda 3 noktaya yerleştirilen yaklaşık 260 kilogram patlayıcı imha edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, huzur ve güven ortamına zarar vermek amacıyla terör örgütü mensuplarınca 19 Haziran 2012'de Yeşiltaş Karakolu üs bölgesine yapılan saldırıyı karayolundan bertaraf edecek takviye kuvvetleri durdurmak, insani yardıma engel olmak için Yeşiltaş/Tuğlu mevkisine teröristlerce konulan 2 adet uzaktan kumandalı patlayıcı ile 1 adet tuzaklı patlayıcının güvenlik güçlerince imha edildiği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

    "Söz konusu düzeneklerden birinde tahmini 100 kilogram patlayıcının tahrip edilmesi sonucunda yolda 4 metre derinliğinde, 6 ile 7 metre çapında patlama çukuru oluşmuştur. İkincisinde ise yaklaşık 160 kilogram patlayıcı tespit edilmiş, tahribi sonucunda 4,75 metre derinliğinde, 8 ile 10 metre çapında patlama çukuru oluşmuştur. Yol kenarında bulunan bidonda tuzaklanmış üçüncü patlayıcı madde de kontrollü olarak imha edilmiştir. Güvenlik güçlerince bulunan patlayıcıların imha edilmesiyle büyük bir facianın önüne geçilmiş, çukurlar nedeniyle yol kullanılamaz hale gelmiştir."

    Yeşiltaş Karakolu'na 19 Haziran 2012'de teröristlerce düzenlenen saldırıda 8 asker şehit olmuş, 19 asker yaralanmıştı. Teröristlerle çıkan çatışmada ve sonrasında başlatılan operasyonlarda 31 terörist etkisiz hale getirilmiş, 2 terörist teslim olmuştu.

    Muş'ta 2 terörist etkisiz hale getirildi

    Öte yandan Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Çiçekveren köyü Yıldızlımezrası kırsalında terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada, 2 terörist etkisiz hale getirildi, 1 terörist de sağ yakalandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow