hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den Komisyona Uludere çağrısı

    CHPden Komisyona Uludere çağrısı
    expand

    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Meclis tatile girmeden önce Uludere'de yaşanan saldırıyla ilgili raporun hazırlanması için komisyonu toplantıya çağırdı.

    Komisyonun Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu ve CHP'nin Uludere Alt Komisyonu üyeleri Malik Ecder Özdemir ve Levent Gök, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na yazılı başvurdu.

    Başvuruda, 1 Temmuz'da 24. Dönemin 2. yasama yılının sona ereceği anımsatıldı.

    TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun, 28 Aralık 2011'de Uludere'de 34 vatandaşın ölümüyle ilgili inceleme ve araştırma yapılmasına yönelik alt komisyon kurulması kararı aldığının hatırlatıldığı başvuruda, "Karar ve kamuoyuna yapılan açıklamalar sonrasında TBMM tatile girmeden önce alt komisyon raporunun hazırlanacağı yönünde kamuoyunda önemli bir beklenti yaratılmıştır. Kamuoyunda yaratılan beklenti ve olayın vahameti karşısında, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun bu konudaki görevini eksiksiz ve en kısa sürede yerine getirmesi gerekmektedir. TBMM tatile girmeden önce Uludere'de yaşanan bu katliamla ilgili raporun hazırlanması ve diğer konular hakkında TBMM'nin tatilde olacağı zaman dilimdeki çalışma yöntemini görüşmek üzere İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun acil olarak toplantıya çağrılması gereğini bilgilerinize sunarız" ifadeleri kullanıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow