hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Galata'ya emniyet şeridi

    Galataya emniyet şeridi
    expand

    Galata Meydanı artık güvenlik şeritleriyle çevrili. Polis özellikle akşam saatlerinde meydan çevresinde görevde. Uygulamanın sebebi, semt sakinlerinin yaklaşık 2 yıldır devam eden gürültü ve güvenlik sorunlarından rahatsız olması.

    Son yıllarda İstanbul'un en popüler semtlerinden biri. Galata, şimdi etrafındaki emniyet çemberiyle konuşuluyor.

    Semt sakinleri, Galata Kulesi'nin bulunduğu meydanda, gece geç saatlere kadar devam eden eğlence ve güvenlik sorunlarından dertli. Yaklaşık 2 yıldır seslerini duyurmaya çalışan Galatalılar, sonunda çareyi valiliğe ve belediyeye başvurmakta buldu.

    Galata Meydanı artık güvenlik şeritleriyle çevrili, yalnızca yayaların geçebileceği bir yol var. Polisler de özellikle akşam saatlerinde nöbet tutuyor.

    Semtte oturan bir kişi, "Ben, eşimi 20 metre uzaktaki eve refakat ederek götürüyorum. 2 senedir camımı açamadığım evimde cam açabiliyorum" diyor.

    İki gündür devam eden güvenlik şeridi uygulamasından memnun olan da var, eleştiren de:

    "Polislerin çevirmesi hoş değil turistler açısından. Şöyle rahatlatan bir uygulama oldu... 2 gündür tuvalet kokusu yok dükkanımın önünde."

    Peki, Galata'da asayişi sağlamanın, semti huzura kavuşturmanın tek yolu meydanı güvenlik şeritleriyle kapatmak mı?

    "Şimdi barikat kurup yaya yolu yaptılar, bu bile bizi rahatlattı biraz. Şu an geçici bir çözüm ürettiler ama inanıyorum ki kalıcı bir çözüm de bulacaklar."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow