hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap

    Kılıçdaroğluna çok sert cevap
    expand

    Başbakan Erdoğan, "CHP'nin Genel Başkanı bir haftadır biz söz öğrenmiş her yerde onu tekrarlıyor. Neymiş, 'sıçan geçer, yol olur.' Sayın Kılıçdaroğlu merak etme biz sizin gibi fareden korkmayız, fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Üstelik bu ülkenin aslanları var, o farelere de o kemirgenlere de haddini bildirir" dedi.

    Erdoğan, 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın il kongresinde konuştu.

    1940'lı yıllarda Gazi Mustafa Kemal'in ardından bu CHP'nin Ankara'yı içine kapattığını belirten Erdoğan, Ankara'nın yalnız, kimsesiz, sessiz, tepkisiz bir başkent haline geldiğini söyledi. Ankara'nın doğuya, batıya, kuzeye, güneye sırtını döndüğünü dile getiren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

    "Ankara o dönemlerde bırakın dünyadaki sorunları yanı başındaki sorunlara bile kayıtsız kaldı. Bu CHP'nin baskı rejimi altında Ankara gündemi belirlenen bir başkent haline geldi. Bırakın dünyayı, bırakın komşularımızı, Ankara hemen yanı başındaki Kırıkkale'nin, Çankırı'nın, Eskişehir'in, Bolu'nun, Konya'nın bile sesini duyamaz hale geldi.

    Şimdi CHP'nin genel başkanı çıkıyor, her zaman olduğu gibi kendi ülkesini savunmak yerine, kendi ülkesini suçlayan dış politikayı eleştiren bir yaklaşım sergiliyor. Bir haftadır bir söz öğrenmiş, her yerde onu tekrarlıyor, neymiş 'Sıçan geçer yol olur.' Sayın Kılıçdaroğlu, merak etme biz sizin gibi, fareden korkmayız, biz fare korkusuyla uykusuz kalmayız. Üstelik bu ülkenin aslanları var, o farelere, o kemirgenlere de haddini bildirir. Bir kere bizim dış politikamızı eleştirecek en son kişi CHP Genel Başkanı'dır. CHP yönetimi için dış politika ürkekliktir. CHP yönetimi için dış politika çekingenliktir. CHP yönetimi için dış politika hiçbir şeye karışmadan yerinde oturmaktır. Eğer gerekirse CHP dönemlerinde Türkiye'de nasıl acziyet içinde bir dış politika izlendiğini de belgeleriyle ortaya koyarız."

    Erdoğan, CHP'nin yıllarca "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" sözünü yanlış anladığını belirterek, "Bu sözün ardına sığınıp her meseleye mesafeli durdular. Yıllarca Türk dünyasına açılamadılar. Ortadoğuyla konuşamadılar, batıya seslerini çıkaramadılar. Korkaklar zafer abidesi dikemezler. Ürkek dış politikayla ekonomi büyümez, Türkiye büyüyemez. Bugün artık CHP'nin içine kapattığı bir Türkiye yok. Bugün artık CHP'nin içine kapattığı bir Ankara yok. Bugün artık Ankara bir dünya başkenti. Bugün Ankara sözü dinlenen, sözünün ağırlığı olan, itibarlı, saygın, iddiaları olan, hedefleri olan bir dünya başkenti. Bugün Ankara gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir başkent, öyle bir noktadayız" diye konuştu.

    Erdoğan terör örgütünün belli çevrelerin elinde bir maşa, bir taşeron olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle, milletimizin desteğiyle biz hem terör örgütüne hem de onu maşa olarak elinde tutan çevrelere karşı, bir tek geri adım atmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bu son saldırıların ardından benim Kürt kardeşlerim de terör örgütünün nasıl bir maşa oluğunu gördüler, anladılar. Türkiye düşmanı, millet düşmanı, Kürt kardeşlerimin aleni düşmanı olan bu örgüte de ona ihale veren çevrelere de ona göz yuman, ona müsamaha gösteren çevrelere de Türkiye gerekeni yapmaya kararlı bir şekilde devam edecektir" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow