hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Matkap: "CHP'de iç tartışmalar bitmiştir"

    Matkap: CHPde iç tartışmalar bitmiştir
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 79 üyenin PM'nin faaliyet raporuna olumlu oy verdiğini belirterek, "Bu da gösteriyor ki CHP'de iç tartışmalar bitmiş, CHP'liler üyeleriyle, yöneticileriyle, merkez yöneticileriyle birlik, beraberlik içinde genel başkanın etrafında kenetlenmiştir" dedi.

    CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenen törene katılması nedeniyle, PM'ye Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap başkanlık etti.

    PM toplantısı, 17-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek 34. Olağan Kurultay öncesindeki son toplantı olma özelliğini taşırken, PM'de kurultay hazırlıkları, kurultaya ilişkin önerilerle CHP'nin yol haritası ele alındı.

    PM toplantısında, 34. Olağan Kurultay için Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından hazırlanan ve PM'ye sunulan çalışma raporu oylandı. PM üyesi ve Mersin Milletvekili İsa Gök'ün muhalefet şerhi koyduğu rapor, gelen diğer önerilerin rapora eklenebilmesi için MYK'ya verilen redakte yetkisi ile kabul edildi.

    Toplantıda ayrıca disiplin yönetmeliği ile 34. Olağan Kurultay yönetmeliği ve 2011 yılı genel merkez ve 81 ilin kesin hesap raporları görüşüldü.

    Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan PM üyesi İsa Gök ise çalışma raporuna muhalefet şerhi koymasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

    Gök, açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi CHP, 'yenileşme', 'değişme' ve 'büyüme' iddiasıyla yola çıkarak büyük bir 'dönüşüm' ve 'başkalaşım' yaşamaktadır. 'Yeni CHP' sloganıyla yola çıkılmış, ancak partimizin tüm kuruluş felsefesi ve ilkeleriyle büyük bir mücadeleye girişilmiştir" ifadelerine yer verdi.

    Matkap'dan açıklama

    Toplantıya ilişkin gazetecilere açıklamada bulunan Genel Başkan Yardımcısı Matkap, bir üye hariç 79 üyenin PM'nin faaliyet raporuna olumlu oy verdiğini belirtti.

    Matkap, şunları kaydetti: "Bu da gösteriyor ki CHP'de iç tartışmalar bitmiş, CHP'liler üyeleriyle, yöneticileriyle, merkez yöneticileriyle birlik, beraberlik içinde genel başkanın etrafında kenetlenmiştir. Bundan sonra CHP'lilerin içe dönük harcayacağı bir enerji yok. Bütün enerjimizi yerel, genel seçimlerde birinci parti olmak için harcayacağız. CHP'de özlenen tabloya ulaşmış durumdayız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow