hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İmam hatiplerin müfredatı belli oldu

    İmam hatiplerin müfredatı belli oldu
    expand

    4+4+4 yasasıyla birlikte İmam hatip ortaokulları yeniden açıldı ve Milli Eğitim Bakanlığı haftalık ders çizelgesini yayınladı. Çizelgeye göre, imam hatip ortaokullarını seçen öğrenciler, diğer tüm okullarla aynı zorunlu ve seçmeli dersleri görecek. Ayrıca Kur'an, temel dini bilgiler ve Arapça dersleri verilecek.

    Buna göre;

    - İmam hatip ortaokullarında okutulacak zorunlu ders saati, her sınıf için toplam 36 saat olacak. Diğer ortaokullarda ise zorunlu ders saati 5-6. sınıflar için 28’şer saat, 7-8. sınıflar için ise 29 saat olarak belirlenmişti.

    - İmam hatip ortaokullarının zorunlu dersleri arasında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Spor, Teknoloji ve Tasarım, Rehberlik ve Kariyer Planlama, Kur’an-ı Kerim, Arapça, Hz. Muhammedin’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri yer alıyor.

    4 ders seçilebilecek

    - Diğer ortaokullarda seçmeli olarak okutulacak Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri imam hatip ortaokullarında zorunlu olacak.

    - Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri, 5-8. sınıflarda 2’şer saat verilecek. Arapça ise 5. ve 6. sınıflarda 4’er saat, 7. ve 8. sınıflarda ise 3’er saat okutulacak. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5-8. sınıflarda 1’er saat olacak.

    - Diğer ortaokulların ders çizelgesine göre ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 5-8. sınıflarda 2’şer saat; Beden Eğitimi ve Spor Dersi de 5-8. sınıflarda 2’şer saat verilecek.

    Din zorlaması yapılmayacak

    - İmam hatip ortaokullarının zorunlu ve seçmeli ders saatleriyle birlikte haftalık toplam ders saati 40 saat olacak. İmam hatip ortaokullarında okuyacak öğrenciler haftada 4 saat ders seçebilecek. Diğer ortaokullarda ise haftalık seçmeli ders saati 8’er saat olarak belirlenmişti.

    - Ortaokullarda okutulan ortak derslerin öğretim programları imam hatip ortaokullarında da kullanılacak.

    - Öte yandan Din, ahlak ve değerler alanında seçmeli dersler öğrencilerin ve velilerin tercihlerine bağlı olarak seçilebilecek. Bu alandan ders seçmeyi tercih etmeyenler, diğer seçmeli ders alanlarından seçebilecek. Hiçbir öğrenci istemediği alandan ders seçmeye zorlanmayacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow