hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de PM seçim sonuçları değişti

    CHPde PM seçim sonuçları değişti
    expand

    CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne seçilen Denizli Milletvekili Adnan Keskin, 9 No'lu sandıktaki oyunun tutanaklara yanlış yansıdığını belirterek, Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na itirazda bulundu. Parti Meclisi (PM) seçimlerine ait tutanakta itiraz üzerine düzeltme yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtirazı değerlendiren Seçim Kurulu Başkanlığı, kurultayda PM'ye ait "9 No'lu Sandık Kurulu Tutanağı"nın incelemesi sonucunda, Keskin'in 41 oy aldığını, birleştirme tutanağına ise zuluhen 4 oy olarak geçtiğini tespit etti. Başkanlık, Keskin'in itirazını kabul ederek, maddi hatanın birleşme tutanağında 41 oy olarak düzeltilmesine karar verdi.

    Buna göre, Keskin'in kurultay sonunda 876 olarak açıklanan toplam oyu 913 olarak düzeltildi. Böylece Keskin PM'ye en çok oy alarak giren aday oldu.

    PM seçim sonuçlarına, 2 gün süresince itiraz hakkı bulunuyor.


    Adnan Keskin: Kasıt yok

    CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, CHP'nin Parti Meclisi (PM) listesi ile ilgili karışıklığın, yalnızca teknik bir olumsuzluktan kaynaklandığını söyledi.

    Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Keskin, Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkililerinin, PM listesine ilişkin, teknik uygulamadan kaynaklanan olumsuzluk belirlediğini, daha sonra bunu düzeltme yoluna gittiğini ifade etti.

    Keskin, bu teknik sorunun, listelerin çift bilgisayarla ayrı ayrı kaydedilmesinden kaynaklanmış olabileceğinin düşünüldüğünü anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim kurulu yetkililerinin burada herhangi bir ihmali ya da kasıtlı davranışının söz konusu olmadığını kaydeden Keskin, listelerdeki karışıklığın yalnızca teknik bir hatadan kaynaklandığını belirtti.

    Listede kendisiyle ilgili farklı bir yanlışlığın söz konusu olduğunu ifade eden Keskin, "Ben 9 numaralı sandıktan 41 oy almıştım. Sandık seçmen tutanağında 41 oy aldığım belirtilmiş. Ama birleşme tutanağına '4' olarak geçmiş.

    Yani 37 oy benim açımdan kaybolmuş. Bunu düzelttiler. 876 olan oy sayım 913'e çıktı. Böylece listede ben birinci, Sayın Koç ikinci, Sayın Pavey üçüncü sırada yer almış oldu" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow