hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte LYS birincileri...

    İşte LYS birincileri...
    expand

    Türkiye'nin şampiyonları, LYS birincileri sınav sonuçları açıklandıktan sonra kameraların karşısına geçti. İstanbul'dan Mehmet Adanır, Konya'dan Abdullah Coşkun ve Niğde'den Tamer Taşkıran LYS birinciliğini paylaştı. Üçünün de mutluluğu görülmeye değerdi.

    LYS'nin bu yıl ki şampiyonu Mehmet Adanır oldu. Üç puan türünde de 500 tam puan alan Adanır, Özel Fatih Fen Lisesi'ni bitirdi. Şimdi de Hukuk eğitimi görmek istiyor.

    LYS birincisi Mehmet Adanır "Ülkemizde söz sahibi olabilmek için belli yerlere ve devlet kademelerine gelebilmek için Hukuk Fakültesi'ne gitmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum" dedi.

    Adanır, sıkı bir çalışma temposu ile sınava hazırlandığını ve ailesinden uzakta öğrenci yurdunda bir anlamda kampa girdiğini söyledi.

    Abdullah Coşkun, matematik - fen 1 ve matematik - fen 4 puan türlerinde sınav birincisi oldu. Konya'da Özel Merve Büyükoğlu Fen Lisesi öğrencisiydi.

    Abdullah Coşkun, " LYS'den çıktıktan sonra, yaptığım kontrolde yanlış cevaplarım vardı. Bir tane de değildi, fazlaydı. O yüzden ilk 10 da olacağımı tahmin ediyorumdu. Ama birinci olacağımı beklemiyordum. Çünkü benden daha iyi sonuçlar çıkartanların olabileceğini düşünüyordum. Daha iyi yapan olmamış ve o yüzden birinciyim." dedi.

    Abdullah Coşkun, hayalindeki mesleğin tıbbı genetik mühendisliği olduğunu ve hangi okula gideğine henüz karar vermediğini söyledi.

    LYS' nin bir rekortmeni de Niğde' den 

    Niğde Fen Lisesi'nden mezun olan Tamer Taşkıran, matematik - fen 2 ve matematik - fen 3 puan türlerinden Türkiye birincisi oldu.

    Tamer Taşkıran, " Birincilik beklemiyordum çok şaşkınım. Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi'ni istiyorum. Başarı bekliyordum ama bu birincilik değildi. İlk duyduğumda inanmak istemedim. Çok büyük başarı bu nedenle şaşkın ve çok mutluyum. Başarımda 4 yıllık düzenli çalışmama borçluyum. 4 yılda çok yoruldum karşılığını da fazlasıyla aldım. Sevincimi anlatamam" dedi.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow