hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Binbaşı ve altındaki tüm rütbelere artış

    Binbaşı ve altındaki tüm rütbelere artış
    expand

    Milli Savunma Bakanlığı, düşük rütbeli subaylar, astsubaylar ve uzman erbaşlar için yüzde 20 düzeyinde maaş artışı planlıyor. Bakanlık, Silahlı Kuvvetler personelinin özlük haklarının iyileştirilmesi için hazırladığı yasa taslağında, sivil memurlar ve emekli askerleri de çalışmaya dahil etti.

    Rütbesi binbaşıya kadar olan, görece düşük düzeyde maaş alan subaylar, tüm astsubaylar, uzman jandarma ve erbaşlara yüzde 20'lik maaş artışı öngören taslak hazırlandı.

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, astsubayların özlük haklarıyla ilgili bir soru önergesine verdiği yanıtta, taslağın ayrıntılarını açıkladı.

    Yeni yasama yılında Meclis'e sunulması beklenen taslakla Bakanlık, sayıca ordunun belkemiğini oluşturan askerlerin maaş ve yükselme kriterlerini yeniden düzenledi. Üstelik sivil memurlar ve emekli askerler de çalışmaya dahil edildi.

    Binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen, astsubay, uzman jandarma ve erbaşların maaşı yüzde 20 oranında artırılacak.

    Görev tazminatı alamayan birinci dereceye gelmiş muvazzaf ve emekli binbaşı ve başçavuşlar aylık 385 lira iyileştirme zammı alacak.

    İkinci dereceden emekli olan astsubayların birinci dereceye intibakı sağlanarak maaşları ortalama 350 lira iyileştirilecek.

    Silahlı Kuvvetler personelinin göreve girişlerindeki derece ve kademeleri öğrenim durumlarına göre yeniden düzenlenecek.

    Ayrıca, tüm ordu personeline fazla mesai ücreti verilecek. Afetlerde görevlendirilen tüm askerlere, her gün için 63 lira ödenecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow