hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YAŞ'ta Uludere ve Suriye ataması

    YAŞta Uludere ve Suriye ataması
    expand

    Yüksek Askeri Şura'da alınan atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararlara Uludere ve Suriye ile yaşanan jet krizi damgasını vurdu. Atamaların ardından ayrıca son dönemde kritik önem taşıyan Suriye sınırından sorumlu 2. Ordu Komutanlığı bünyesindeki bölgeye yeni isimlerin getirildiği ortaya çıktı.

    YAŞ'ta alınan atama kararları Resmi Gazetede yayımlandı. Özellikle Uludere ve Suriye ile yaşanan jet krizi atama kararlarına damgasını vurdu. İki olayda kilit rol oynayan komutanların yerlerine yeni isimlerin atanması dikkat çekti. Atama kararları ayrıca son dönemde kritik önem taşıyan Suriye sınırından sorumlu 2. Ordu Komutanlığı bünyesindeki  bölgeye yeni isimlerin getirldiğini ortaya koydu.

    Uludere'de 34 köylünün PKK'lı sanılarak bombalanması olayının sorumluları arasında gösterilen Diyarbakır 2. Hava Taktik Kuvvet Komutanı Korgeneral Veysi Ağar emekliye sevk edildi. Ağar'ın yerine bu  göreve Korgeneral Nejat Bilgin atandı.

    22 Haziran tarihinde ulusalararası sularda Suriye tarafından düşürülen Türk jetinin havalandığı Malatya Erhaç'ın bulunduğu 7. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nı bir yıldır yürüten Tuğgeneral Mustafa Avcı'nın da artık görev yeri değişti. Avcı, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı Teknoloji ve Koordinasyon Yardımcısı olarak atandı. Yerine ise Tuğgeneral Semih Koşucuoğlu getirildi.

    Alınan kararlar kapsamında Suriye sınırından sorumlu  2. Ordu Komutanlığı'na Orgeneral Galip Mendi getirilirken, 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na bir süredir İskenderun'da görev yapan Tümgeneral Burhanettin Aktı atandı.

    2. Ordunun en önemli üssü olan Diyarbakır merkezli 7. Kolordu Komutanlığı'na  ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın askeri danışmanı Korgeneral Abdullah Recep getirildi. Erdoğan'ın yeni askeri danışmanı ise Korgeneral Erdal Öztür oldu.

    Dikkat çeken bir diğer atama ise Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı'nda oldu. İletişim Daire Başkanı Tümgeneral Baki Kavun, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na atandı. Yerine ise Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü getirildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow