hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk jetinin akıbeti ne oldu?

    Türk jetinin akıbeti ne oldu
    expand

    Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk jetinin Suriye kara sularında düştüğü ve vurulmaya dair emare olmadığı haberlerine tepki göstererek, "Her gün bir takım çevreler tarafından iftiralar atılıyor, çarpıtmalar yapılıyor. Bunlara itibar edilmemesini istiyoruz" dedi.

    Bozdağ, İzmir halkının teröre karşı gösterdiği toplumsal duyarlılığı muhalefet partilerinden de isterken, PKK'yla güvenlik güçlerinin mücadelesinin yanı sıra, terörün istismar ettiği zemini ortadan kaldırmak için adımlar attıklarını bildirdi.

    Bozdağ, 1. Murat Hüdavendigar'ın şehit edilmesinin 623. yıldönümü törenleri için Kosova'nın başkenti Priştine'ye geldi.

    Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Bozdağ, terörün İzmir'de kanlı yüzünü göstermesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

    "Terörü lanetliyorum. Türkiye terör belasıyla yıllardır mücadele etmektedir. Ve bu mücadelesi terör bitene kadar devam edecektir. Terör mutlaka bir gün ortadan kaldırılacaktır. Güvenlik güçleri milletimiz hükümetimizin kararlı tutumu karşısında terörün uzun süre devam etmesi söz konusu değildir. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti pkk terörü gibi daha nice başka ülkemizin huzuruna kast eden terör örgütleri ve başka unsurlarla da geçmişte mücadele etmiş ve her biri tarihe havale edilmiştir. Bugün yoktur. Adlarını sanlarını bilen de yoktur. Pkk terörü de mutlaka bitirilecektir. Bu noktada güvenilk güçlerinin mücadelesi devam ederken, öte yandan da terörün istismar ettiği zemini ortadan kaldırmak için adımlar atılmaktadır. Bu vesileyle terörle mücadele eden bütün şehitlerimizi şükran ve duayla yaad ediyorum"

    Bozdağ, İzmir'de yaralı askerler için kan verme yarışına giren vatandaşları da kutlayarak, "İzmirli vatandaşlarımızın gösterdiği davranış her türlü takdirin üzerinde insani bir davranıştır. Beraberlik içinde oluşunun hepsinin tek yürek gibi çalışmasının göstergesidir. Umarım bu gösterge siyasi partilerimize de yansır. Türkiyede siyasi partilerimiz maalesef toplumsal duyarlılık göstermiyor" diye konuştu.

    Türk jeti tepkisi

    Bekir Bozdağ, Türk jetiyle ilgili basında çıkan haberlere de tepki göstererek, "Yeni iftaralar diyelim. Her gün bir takım çevreler tarafından iftiralar yapılıyor çarpıtmalar yapılıyor. Onun için bunlara itibar etmemek lazım. Burada tiibar edilecek şey tc hükümetinin yetkililerinin yaptığı açıklamalardır. Esas olan doğru olan o dur. Onun dışındaki planlı iftiralardır. Ben bunlara itibar edilmemesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow