hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kimlik tespiti için Adli Tıp'a götürüldüler

    Kimlik tespiti için Adli Tıpa götürüldüler
    expand

    Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından şehit olan askerlerin cenazeleri ve yakınlarından alınan kan örnekleri Ankara Adli Tıp Kuruma'na getirildi.

    Afyonkarahisar'ın Ataköy Kışlacık Köyü'nde konuşlu 500'ncü İstihkam Ana Komutanlığı Deposu'nda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden 24'ünün cenazeleri Keçiören'deki Ankara Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Kimliği tespit edilen Emre Yıldırım'ın naşı ailesine teslim edildi.

    Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan askerlerin cenazeleri ve ailelerinden alınan kan örnekleri, Keçiören'deki Ankara Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Şehit olan 2 astsubay, 2 uzman çavuş ve 20 erin DNA testi çalışmaları bugün sabah saatlerinden itibaren başladı. Meydana gelen patlamada 25 şehitten kimliği tespit edilebilen er Emre Yıldırım'ın cenazesi ise ailesine teslim edildi.

    Ankara Adli Tıp Kurumu'nda şehitlerin DNA testi çalışmaları sürerken, aile yakınları GATA misafirhanesinde tutuluyor. Bazı şehit yakınları ise Adli Tıp Kurumu'nda beklemeyi tercih etti. Keçiören Belediyesi ise, Adli Tıp Kurumu bahçesine çadırlar kurarak, şehit aileleri ve burada çalışmalarını sürdüren gazetecilere yiyecek, içecek ikramında bulunuyor. Şehit yakınları içinde 3 ambulans sağlık görevlileriyle birlikte Adli Tıp Kurumu bahçesinde hazır bekletiliyor.

    Cenazeler pazar günü teslim edilecek

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afyonkarahisar'daki patlama ile ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, şehit cenazelerinin adli tıptaki çalışmalarından sonra bir aksilik çıkmazsa pazar günü, gecikme yaşandığı taktirde ise pazartesi günü ailelerine teslim edileceğini söylemişti.

    Şehit olan 25 askerin isimleri

    Bedri Naim, Murat Döğer, Hüseyin Apaydın, Cüneyt Akkuş, Ayhan Kurtsu, Kadir Aydın, Fatih Şalgam, Bayram Uluer, Burak Kaplan, Emrah Aral, Emrah Kartal, Hayri Kaya, Emrah Sandalcı, Mehmet Emre Özer, Hüseyin Gökhan Eriç, Tolga Taşdan, Ahmet Tosun, Burak Umut Gedik, Onur Fikret Gülger, Macit Coşkun, Barış Öztürk, Mehmet Emin Çuğun, Abdullah Tokgöz, Faruk Ergeç ve Emre Yıldırım

    Afganis'tan şehitlerinin DNA testi 3 günde tamamlanmıştı

    Öte yandan 16 Mart 2012 tarihinde, Afganistan'da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 12 askerin DNA testleri Ankara Adli Tıp Kurumu'nda 3 günlük bir çalışmayla tamamlanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow