hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mehmet Kocadon tahliye edildi

    Mehmet Kocadon tahliye edildi
    expand

    Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve 7 kişi bugünkü duruşmada tahliye oldu. Davada tek tutuklu sanık kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde polisin yaptığı operasyon sonrası rüşvet, usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarıyla haklarında 6 ile 80 yıl arasında hapis cezası istenen Bodrum eski Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'la ile 7 kişinin tahliye edildi.

    Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi salonu yetersiz olduğu için Muğla Sanayi ve Ticaret Odası konferans salonunda dün başlanan duruşmaya bugün de devam edildi. Duruşmada Mehmet Kocadon'un yanı sıra tutuklu diğer sanıklar, DP'li meclis üyesi M.F.Ö., İmar İşleri Müdürü H.A., emlakçı N.D., turizmci Y.A., müteahhit V.K., mimar O.B., turizmci S.G. ve inşaat teknikeri O.Ç. ile tutuksuz yargılanan 69 kişi hazır bulundu. Duruşmayı Kocadon'un eşi Hülya Kocadon, kızı İpek Kocadon, annesi Fatma Kocadon da izledi.

    Duruşmada ifade veren tutuklu sanık bodrum belediye meclis üyesi M.F.Ö., "Başkan Mehmet Kocadon örgüt lideri değil. Bodrum'daki son iki sorgumda, benden Mehmet Kocadon'un ismini vermemi istediler. 'Sen bu işleri tek başına yapıp, örgütü tek başına kuramazsın' dediler. Çok büyük baskı altındaydım. Ofisimde yaptıkları aramada Bodrum Belediyesi'yle ilgili hiçbir evrak bulamadılar. 'Senin evinde tabanca var' dediler. Ama ben silah kullanmam. Ayrıca Mehmet Kocadon'dan talimat aldığıma dair daha önce verdiğim ifademi kabul etmiyorum. Hakkımdaki suçlamaları da reddediyorum" dedi.

    "Kaldığımız yerden devam"

    Mehmet Kocadon'u Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi önünde yaklaşık 2 bin kişi karşıladı. 'En Büyük Başkan Bizim Başkan', 'Bodrum Seninle Gurur Duyuyor' sloganının atıldığı karşılamada kalabalık grup, Kocadon'u omuzlara aldı.

    Elinde basketbol topu ve tenis raketiyle çıkan Kocadon gözyaşlarına hakim olamadı. Eşi Hülya Kocadon ve Kızı İpek Kocadan'a sarılan Mehmet Kocadan duygusal anlar yaşadı.

    Cezaevinin çıkışında kısa bir açıklama yapan Mehmet Kocadon, "Buradaki sevgi bana yeter. Bodrum için çekilen her acı kutsaldır. Tek suçumuz hizmet yapmak ve yeniden Bodrum yaratmaktı. Daha güçlü geliyoruz. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ver coşkuyu" dedi.

    Polis eskortunda cezaevinden ayılan Mehmet Kocadan 800 araçlık konvoyla Bodrum'a doğru hareket etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow