hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kazdağları'nda orman yangını

    Kazdağlarında orman yangını
    expand

    Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınına, 2 uçak, 3 helikopter, 47 arazöz, 10 dozer ve 467 kişiyle müdahale ediliyor.

    Dün öğleden sonra henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangını, gece saatlerinde rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyerek 200 hektarın üzerinde bir alanı etkiledi.

    Gece boyunca aralıklarla karadan müdahale edilen yangın söndürme çalışmalarına, sabahın ilk ışıklarından itibaren uçak ve helikopterlerle devam
    edildi.

    Orman yangınına, 2 uçak, 3 helikopter, 47 arazöz, 10 dozer, 3 ilk müdahale yer ekibi, 17 orman teknik elemanı, 350 yangın söndürme işçisi ve 100 orman köyünde ikamet eden yangın söndürme mükellefleriyle müdahale ediliyor.

    Çalışmalara asker ve belediyelerin itfaiye ekipleri de destek veriyor. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, rüzgarın hızını kestiğini, çalışmaların daha etkin yürütüldüğünü bildirdi.


    Kalabak Köyü boşaltılıyor

    Orman yangını, rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayınca, Kalabak köyü, askerlerin yardımıyla boşaltılmaya başlandı.

    Köy camisinin hoparlörlerinden halkın, evlerini ve köyü boşaltması istenirken, yangının tehlike oluşturmaya başladığı Tepeoba köyünün de tahliye edilmesi için çalışma yapılacağı bildirildi.

    İki köyde yaklaşık 550 hanenin bulunduğu bildirildi.

    200 hektarlık alanda etkili

    Kazdağları'nın Havran ilçesi sınırlarında çıkan orman yangınının, rüzgar nedeniyle büyüdüğü ve 200 hektarlık alanı etkilediği bildirildi.

    Orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde yöneten Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınamadığını söyledi.

    Ekiplerin zor şartlar altında çalıştığını ifade eden Turhan, büyüyen yangının etkilediği alanın 200 hektara ulaştığını ve halen durdurulamadığını kaydetti.

    Havran civarındaki bütün belediyelerin itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarına katıldığı bölgeye, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden ekipler ile olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı çok sayıda ambulans sevk edildi.

    Yangına, havanın kararması nedeniyle sadece karadan rüzgar elverdiği sürece aralıklarla müdahale edilebiliyor.

    Öte yandan Havran'ın Tepeoba ve Kalabak köyü sakinleri, orman yangını nedeniyle köylerin üzerine duman çökmesi ve yangının konutlara ulaşma ihtimaline karşı bazı eşyalarını alarak evlerini terk etti.

    Yetkililer, yangının devam etmesi durumunda uçak ve helikopterlerin sabahın ilk ışıklarından itibaren tekrar söndürme çalışmalarına katılacağını bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow