hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tecavüzde kürtaj kararı çıktı

    Tecavüzde kürtaj kararı çıktı
    expand

    Edirne’de tecavüze uğradığı iddia edilen ve 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkan 14 yaşındaki sağır, dilsiz Z.K.'nin kürtaj olmasına ve tecavüz suçlamasıyla tutuklanan 7 kişiden DNA örneği alınmasına karar verildi.

    Edirne 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi tecavüze uğradığı iddia edilen ve 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkan 14 yaşındaki sağır dilsiz Z.K.'ya  kürtaj yapılmasına karar verdi.

    Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de valilik oluru ve mahkeme kararıyla Z.K. ve 3 kardeşini devlet korumasına aldı.

    Edirne'de 3 Eylül günü burnundan kan geldiği için annesi Semra K. tarafından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Z.K.'nin, yapılan sağlık kontrolünde 14 haftalık hamile olduğu ortaya çıkması üzerine görevliler durumu polise bildirdi.

    Başlatılan soruşturma kapsamında Z.K.'nın annesi S.K., babası A.K. ve ağabeyi A.K.'nın aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin yapılan sorgulamasından sonra Z.K.'ya tecavüz ettikleri iddiasıyla aralarında 17 yaşındaki ağabeyinin de bulunduğu 7 şüpheli dün tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevine konuldu.

    Soruşturmayı yürüten savcının talimatı ile Z.K.'in kimden hamile kaldığının saptanması için tutuklular dün gece Edirne Kapalı Cezaevi'nden alınarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilerek DNA örnekleri alındı.

    Soruşturmayı yürüten savcının talebi üzerine Edirne 2'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nde bugün önce anne S.K., baba A.K. ve  mağdur Z.K.'nın ifadelerini aldı. İfadenin ardından Z.K., gözetim altında tutulduğu Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi görevlilerine teslim edildi.

    Mahkeme hakimi daha sonra soruşturma dosyasını inceleyerek Z.K.'nın 14 haftalık olan hamileliğini sona erdirilmesine karar verdi.

    Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Edirne Valiliği ve mahkeme kararıyla tecavüze uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki Z.K. ve ondan küçük 3 kardeşini daha devlet korumasına aldı.

    Z.K.'ya tecavüz ettikleri ileri sürülen 13 kişiden ağabeyi A.K, (17) ile T.S. (56), H.P. (60), S.D. (42), S.G. (72), Z.A. (62), Y.D. (76)  tutuklanmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow