hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisi de "Kirpi" koruyacak!

    Polisi de Kirpi koruyacak
    expand

    Bingöl Karlıova'da zırhsız araçla taşınan 8 polisin şehit olması gözleri emniyetin zırhlı araç ihtiyacına çevirdi. Bir buçuk yıldır sürüncemede kalan zırhlı araç ihalesi tamamlandı. Polis, Silahlı kuvvetler'in de kullandığı "Kirpi" adlı mayına karşı korumalı araçlardan alacak. İlk teslimat yıl sonunda.

    Bingöl'de 8 polisin zırhsız minibüste şehit olması ile gündeme geldi konu. Polisler neden 8 zırhlı araçta taşınmadı?

    Emniyet'in elinde "Kirpi" yani mayına karşı korumalı araçlardan niye yok?

    Aslında Emniyet Genel Müdürlüğü yaklaşık bir buçuk yıldır zırhlı personel taşıyıcı araçlardan almak istiyor. İstiyor ama bürokratik engeller ve bütçe sıkıntısı, Bingöl'de 8 polisin zırhsız minibüste şehit olmasından kısa süre önce aşılabildi.

    İhale hem Milli Savunma Bakanlığı'nı hem İçişleri Bakanlığı'nı ilgilendirdiği için son aşamada Başbakanlık'ın onayı beklendi.

    Onayın çıkmasıyla kirpileri üreten firma, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ilk teslimat için çalışmaya başladı. Polisin ilk "Kirpi"si üç buçuk ay içinde teslim edilecek.

    Bir adet "Kirpi" Emniyet'e 550 bin liraya malolacak. Peki neden "Kirpi" tercih edildi?

    CNN TÜRK'ün edindiği bilgiye göre terör örgütü bugüne kadar "Kirpi"lere 40 ayrı saldırı düzenledi. Bunların kimi kalaşnikof ve roketatar atışı kimiyse farklı miktarlarda mayın kullanılarak yapıldı. Yani örgüt "Kirpi"yi test ediyordu.

    Ancak bu 40 saldırıda "Kirpi"nin taşıdığı askerlerden ölen ya da yaralanan olmadı.

    Riskli güzergahlarda "Kirpi" askere güven veren araç oldu. Bunun nedenlerden biri de savunma dışında da kullanılabilir olması..

    Emniyet'in kaç "Kirpi" alacağı, henüz netleşmedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow