hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Oslo görüşmeleri, AKP'nin başarısına odaklı"

    Oslo görüşmeleri, AKPnin başarısına odaklı
    expand

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Oslo görüşmelerinin çözüme yönelik değil, AKP'nin 12 Haziran'daki seçim başarısına odaklı bir görüşme olduğunu söyledi.

    Diyarbakır'da bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Oslo görüşmeleri ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarını değerlendirdi.

    Tanrıkulu, Arınç'ın açıklamalarını eleştirerek, "Bülent Arınç Oslo'yu kast ederek, 'görüşmeler yapılıyor, yapılmıyor bizim haberimiz olmaz' gibi bir beyanda bulunuyor. Bülent Arınç bana göre demagoji yapıyor. Kendisi hükümet sözcüsüdür. Hükümet sözcüsü olarak şeffaf olmak durumundadır. Bizim haberimiz olmaz diyorsa bu devleti hangi hükümet yönetiyor? MİT'i hangi hükümet yönetiyor? Bunun cevabını vermesi lazım. Milli İstihbarat Teşkilatı, bu gibi konularda ancak hükümetin verdiği görev çerçevesinde bir çalışma yapar. Bu çalışmadan da hükümet ve hükümet sözcüsünün haberi olur. Söylemek zorunda değil. Ama bu şekilde konuşamaz" dedi.

    Başbakan Erdoğan'ın Oslo görüşmelerine ilişkin açıklamalarını da değerlendiren Tanrıkulu, "Oslo görüşmelerinin çözüm odaklı değil AKP'ye seçim başarısı odaklı yapıldığı görüşündeyiz. Oslo mütabakat metni belgesinin 5 ayrı yerinde 12 Haziran seçimlerine vurgu var. 12 Haziran seçimlerinden sonra bir görüşme yapılmamış. Dolayısıyla o metne bakıldığı zaman, o metnin AKP'nin 12 Haziran seçimlerine şiddetin olmadığı, ölümün olmadığı bir ortamda girme amaçlı bir hedef ortaya koyduğu ortaya çıkıyor.Biz bu hükümetin yalan söylediğini, doğru söylemediğini ve bu görüşmeler çerçevesinde de seçim öncesi tabloyu dikkate alırsak kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı bir dil kullanarak Türkiye'yi bu hale getirdiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow