hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay'da çatışma: 3 asker yaralı, 2 PKK'lı öldürüldü

    Hatayda çatışma: 3 asker yaralı, 2 PKKlı öldürüldü
    expand

    Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki Güzelce Jandarma Karakolu'na saldırmak isterken fark edilen PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Amanos Dağları'na kaçan PKK'lılardan 2'si ise ölü olarak ele geçirildi.

    Amanos Dağları'nda dün saat 21.25'de Kırıkhan ilçesine bağlı Güzelce Köyü'ndeki Jandarma Karakolu çevresinde, gece görüş cihazları ile PKK'lı olduğu değerlendirilen görüntü alındı. Bunun üzerine Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan gönderilen Kobra tipi zırhlı araçta bulunan güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı arasında çatışma çıktı.

    PKK'lıların attığı roketatar mermisinin zırhlı araca isabet etmesi sonucu 1 jandarma astsubay başçavuş, 1 uzman erbaş ile 1 jandarma er yaralandı.

    PKK'lılar ormanlık alana kaçarken, yaralanan askerler Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Jandarma ve polis özel harekat timleri Amanos Dağları'na kaçan PKK'lıların yakalanması için gece operasyon başlattı.

    2 PKK'lı öldürüldü

    Bölgede arama tarama çalışması devam ederken kaçan PKK'lılarla karşılaşıldı. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü. PKK'lıların bazılarının yaralı olarak kaçtığı ve operasyonun sürdüğü bilgisi verildi.

    Gece silah sesleri üzerine sokağa dökülen vatandaşlar ise yaralı askerlerin olduğunu duyunca Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne gelerek, PKK'yı protesto etti ve yaralılara kan vermek istedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow