hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polisten şikayetçi oldu

    Polisten şikayetçi oldu
    expand

    Adana'da yapılan korsan bir gösteriye müdahale sırasında polisin attığı gaz bombasının isabet etmesi sonucu komaya giren 6 yaşındaki Nisanur Gürger'in babası Aziz Gürger, suç duyurusunda bulundu. Baba Gürger, polislerin hastaneye gelerek, Nisanur'a ait elbiseleri inceleme yapacaklarını söyleyerek aldıklarını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana'da Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi'nde dün saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partililerle bir araya gelip, vatandaşlara hitap etti. Demirtaş'ın mahalleden uzaklaşmasından sonra dağılanlardan bir grup, Karasu mevkiinde korsan bir gösteri gerçekleştirdi. Polisler de grubu dağıtmak için gaz bombası atmaya başladı.

    Bu sırada annesi Mehtap Gürger ile olay yerinden geçen Nisanur Gürger'in yanında bir patlama meydana geldi. Annesi, kendinden geçen küçük kızı kucağına alıp, polislerin olduğu yere götürdü. Yoldan geçen bir vatandaşın otomobiline bindirilen Nisanur Gürger, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuk Genel Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alınan Hayrünnisa'nın karaciğerinde zedelenme olduğu belirtildi.

    Baba polisten şikayetçi oldu

    Hayati tehlikesi devam eden küçük kızın babası dekorasyon ustası Aziz Gürger, Nisanur'u yaralayan polislerden şikayetçi oldu ve suç duyurusunda bulundu. Aziz Gürger, şunları söyledi:

    "Olaylarla bir alakamız yok. Kızım annesi ile birlikte kitap almak için kırtasiyeye gidiyordu. Göstericilerin ortasında kalmışlar. Bu sırada patlama meydana gelmiş, kızım yere düşünce, annesi yardım istemiş. Kızım yaralanınca hastaneye getirmişler. Ameliyata alındığında polisler geldi, inceleme yapacaklarını söyleyerek elbiseleri götürdü. Ama annesi çarpan cismin tüfek bombası (gaz bombası kartuşu) olduğunu söyledi."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emniyet Genel Müdürlüğü'nden açıklama

    Konuyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise 30 Eylül'de, bir grubun, Dağlıoğlu Polis Merkezi'ne el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyliyle saldırıda bulundukları; saldırı sırasında ailesiyle birlikte yoldan geçen 5 yaşındaki Nisanur Gürger'in yaralandığı belirtilerek, şunlar ileri sürüldü:

    "Olaylar sırasında Nisanur G. adlı çocuk patlama sesi gelen bir sokaktan yaralı olarak ailesi tarafından hastaneye kaldırılmış, patlama yerinde yapılan incelemede el yapımı patlayıcı kalıntıları ve yanmış fitin parçaları tespit edilmiş, çocuğa müdahale eden doktordan alınan bilgiye göre de çocuğun bedeninde oluşun yaranın gaz bombasıyla değil, ancak bir patlamayla oluştuğu anlaşılmıştır."

    Açıklamada, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altında tutulan Nisanur Gürger'in üzerindeki elbisenin kriminal incelemesinin de sürdüğü bildirildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow