hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akçakale'ye top mermisi düştü: 5 ölü

    Akçakaleye top mermisi düştü: 5 ölü
    expand

    Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine, Suriye'den atılan top ve havan mermileri düştü. Caddeye düşen mermilerin infilak etmesiyle ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü, biri polis 10 kişi de yaralandı.

    Suriye'de ordu birlikleriyle muhalif güçler arasındaki çatışmalar 2 haftadır sürürken, Akçakale'de korkulan oldu.

    Akçakale'nin hemen karşısında bulunan Rakka kentine bağlı Telebyad İlçesi'nde çatışmalar bugün öğle saatlerinde yoğunlaştı.

    Bir süre önce muhaliflerin eline geçen Telebyad İlçesi'ne saldırıya geçen ordu birlikleri, top atışları başlattı.

    Suriye'de ordu birlikleri ve muhalif güçler arasındaki çatışma sınıra yakın bölgede yoğunlaşırken, Akçakale'nin en işlek yeri olan İstasyon Caddesi'ne top ve havan mermileri düştü.

    OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER - TIKLA-İZLE

    BELEDİYE BAŞKANI CNN TÜRK'E KONUŞTU - TIKLA-İZLE

    DHA MUHABİRİ DEHŞET ANLARINI ANLATTI - TIKLA-İZLE

    GÖRGÜ TANIĞI PATLAMA ANINI ANLATTI - TIKLA-İZLE

    ŞANLIURFA MİLLETVEKİLİ HALİL ÖZCAN’DAN AÇIKLAMA - TIKLA-İZLE

    "TÜRKİYE KARŞILIK VERMEK ZORUNDA HİSSEDECEKTİR" - TIKLA-İZLE

    CNN TÜRK AKÇAKALE'YE DİKKAT ÇEKMİŞTİ - TIKLA İZLE

    ŞANLIURFA VALİSİNDEN AÇIKLAMA - TIKLA İZLE

    ARINÇ: BARDAĞI FAZLASIYLA TAŞIRMIŞTIR" - TIKLA İZLE

    SURİYE TEZKERESİ Mİ GELİYOR? - TIKLA İZLE

    SURİYE TEZKERİSİNE MHP'DEN DESTEK - TIKLA İZLE

    GÜRSEL TEKİN'DEN TEZKERE YORUMU /- TIKLA İZLE

    MEHMET METİNER'DEN TEZKERE YORUMU - TIKLA İZLE

    Saat 15.30'da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bahçesine bir havan mermisi düştü. Patlama sesi zaten diken üstünde olan ilçede tedirginliği artırırken, saat 16.25'te ilçenin en merkezi yeri Kazım Karabekir Mahallesi'ne de top mermisi düştü.

    İstasyon Caddesi'ne düşen merminin infilak etmesiyle 5 kişi öldü, aralarında polislerin de bulunduğu 10 kişi yaralandı. Ölenlerin bir anne ile 4 çocuğu olduğu, olayda 1'i polis 10 kişinin de yaralandığı belirtildi.

    Patlamada evlerinin kapısı önünde bulunan Zeliha Timuçin ve kızı Emine ile Gülşen Özer ve kızı Zemzem olay yerinde yaşamlarını yitirdi. Aralarında Timuçin ve Özer aileleri fertleri ile polislerin de bulunduğu 10 kişi yaralandı.

    Olay nedeniyle ilçede büyük panik yaşanırken, Şanlıurfa'dan çok sayıda sağlık ekibi ve güvenlik görevlisi Akçakale'ye sevk edildi. Güvenlik güçleri anonslar yaparak halkı sınırdan uzak bölgere gitmeleri konusunda uyardı.

    Son bilgi... Vali: 5 ölü, 10 yaralı

    Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Akçakale Belediye Başkanlığı'nda, Kaymakam Eyüp Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve diğer yetkililerle bir toplantı yaptı.

    Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Güvenç, olayın tüm yönleriyle değerlendirildiğini söyledi. "Saat 16.30 sularında Suriye tarafından sınır bölgemize 3-4 tane top mermisi düştü, bunlardan bir tanesi boşalttığımız birinci bölgede değil, ikinci bölgede bir evimize isabet etti, maalesef bunun sonucunda 5 tane vatandaşımızı kaybettik" diyen Güvenç, ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

    Olayda aralarında polis memurlarının da olduğu 10 kişinin yaralandığını, bunlardan 2'sinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade eden Güvenç, şöyle konuştu: "İkisinin durumu ağır gözüküyor. Hayati tehlike beklemesek de ağır gözüküyor. Tedavileri yapılıyor. Milletimizin başı sağolsun, kederli ailelerine kaymakamımıza, belediye başkanımıza başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Soğukkanlı olmak lazım, öfkelenmemek lazım, acımız ne kadar büyük olursa olsun sağduyumuzu kaybetmememiz lazım. Sayın Başbakanımız'ı bilgilendirdik. Ankara'da gerekli toplantıları yapıyorlar. Vatandaşımızı sağduyuya, soğukkanlı olmaya davet ediyorum. Öfkemiz, üzüntümüz ne kadar fazla olursa olsun akılcı davranmak zorunda olduğumuzun altını çiziyorum."

    Vali Celalettin Güvenç, ayrıca bir soru üzerine ölenlerin iki aileden olduğunu söyledi.

    Güvenç, ilçede bir süre önce sınıra yakın bölgede 30 evin tedbir amaçlı boşaltıldığını ve okuların da tatil edildiğini sözlerine ekledi.

    Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ilçede meydana gelen patlamaya ilişkin, "5 vatandaşımızı kaybettik, ailelerine ve tabii ki tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz" dedi.

    Belediye Başkanı Ayhan, patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulunduktan sonra AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye tarafından iki kez top atışı yapıldığını ve bunların Akçakale'ye isabet ettiğini hatırlatan, şunları söyledi: "Mermi bir eve isabet etti. 5 vatandaşımızı kaybettik ailelerine bağsağlığı diliyorum tabii ki tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyoruz. Şu anda insanlarımızı sağduyuya davet ediyoruz. Yoğunuz gördüğünüz gibi"

    Ölenlerin ve yaralıların kimlikleri

    Patlamanın meydana geldiği tek katlı evde bulunan anne 39 yaşındaki Zeliha Timuçin ile çocukları Hatice (14), Zeynep (8) ve Ayşegül (12) ile komşusu Gülşen Özer'in (40) yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan 13 kişiden 3'ünün hastanede ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Tedavisi süren ve 2'sinin sağlık durumu ağır olan yaralıların isimleri ise şöyle: Polis memurları Deniz Çakır, Ali Çolak, İskender Türker ile Meryem Timuçin, Özlem Özer, Mustafa Berkant, Mehmet Sonuç, Aysel Timuçin, Şeyma Özer ve Hatice Timuçin.

    Akçakale'de top mermisinin düşmesi sonucu yaşamını yitiren 3'ü çocuk 2'si kadın 5 kişinin cenazesi, Akçakale Belediyesi'ne ait 2 cenaze aracıyla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek, morga konuldu. Cenazeler, yapılacak otopsi işleminin ardından ailelerine teslim edilecek.

    Akçakale İlçesi'nde 28 Eylül günü havan mermisi düşmüştü. Hürriyet Mahallesi'nde iki evin arasına düşen havan mermisi 3 kişinin hafif yaralanmasına, 20 işyeri ve evin hasar görmesine neden olmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow