hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hükümette "Akçakale" alarmı

    Hükümette Akçakale alarmı
    expand

    Başbakan Erdoğan, Akçakale'ye düşen bombayla ilgili Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Akçakale Belediye Başkanı'nı arayarak bilgi aldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu da BM Genel Sekreteri özel temsilcisi Ahtar Brahimi ile görüşerek yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

    Başbakan Rece Tayyip Erdoğan başkanlığında, Akçakale'ye top mermisi düşmesi olayıyla ilgili geniş katılımlı değerlendirme toplantısı yapıldı.

    Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantıya, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar katıldı.

    Akçakale'de 5 vatandaşın hayatını kaybettiği olayın ardından danışmanları ve bürokratlarıyla toplantı yapan Başbakan Erdoğan, yetkililerden de bilgi almıştı.

    Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Akçakale'ye top mermisinin düşmesine ilişkin Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'i aradı. Cumhurbaşkanlığı'ndan alınan bilgiye göre Gül, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde düşen top mermisiyle ilgili Vali Güvenç'i arayarak bilgi aldı.

    Davutoğlu bilgi verdi

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak Arap Birliği ve BM Genel Sekreteri özel temsilcisi Ahtar Brahimi ile görüşerek, yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

    Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı yetkilileri ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'den olayla ilgili bilgi almasının ardından telefonla BM Özel Temsilcisi Brahimi'yi aradı.

    Brahimi'ye olayla ilgili ayrıntılı bilgi veren Bakan Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'nda bürokratlarla toplantı halinde olduğu öğrenildi.

    Davutoğlu, daha sonra NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile telefonda görüşerek Akcakale'deki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

    CHP heyeti bölgede

    Suriye ordusu tarafından atılan top mermisinin, polisler ile vatandaşların bulunduğu yere düşmesi nedeniyle 5 kişinin hayatını kaybettiği Akçakale İlçesi'ne gelen CHP'li Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki 5 kişilik heyet, incelemede bulundu. İlk olarak Akçakale Kaymakamlığını ziyaret eden CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ya, CHP'li Mahmut Tanal, Salih Fırat, Refik Eryılmaz ile Nurettin Demir eşlik etti. Kaymakamlık girişinde bir grup tarafından alkışlarla karşılanan heyet, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunup, sakin olmaları yönünde çağrıda bulundu. Bir süre kaymakam Eyüp Fırat'ı makamında ziyaret eden CHP heyeti, olayın yaşandığı istasyon mahallesine giderek yakınlarını kaybeden ailelere taziyede bulundu.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow