hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyoğlu Tersane Caddesi trafiğe kapatıldı

    Beyoğlu Tersane Caddesi trafiğe kapatıldı
    expand

    İstanbul Beyoğlu Tersane Caddesi saat 24.00'te trafiğe kapatıldı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "İstanbul Metrosu Yenikapı-Unkapanı Arası Metro İnşaatı çalışmaları" kapsamında yapımı süren "Haliç Metro Geçiş Köprüsü"nün yaklaşım viyadüğü çelik konstrüksiyon iskelesinin kurulması için caddenin saat 24.00'te araç ve yaya trafiğine kapatıldığı bildirildi.

    Beyoğlu Tersane Caddesi'ndeki çalışmaların bir gün süreceği kaydedildi.

    Karaköy'den Unkapanı, Balat yönüne gidecek araçların; Galata Köprüsü-Eminönü güzergahını, Şişhane yönünden Karaköy, Eminönü istikametine gidecek araçların; Unkapanı Köprüsü-Eminönü-Galata Köprüsü'nü, Unkapanı, Balat yönünden Karaköy yönüne gidecek araçların ise Eminönü-Galata Köprüsü'nü kullanmaları gerektiği ifade edildi.

    Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün, İstanbul Metrosu içinde, toplam uzunluğu 5,2 kilometre olan Taksim-Yenikapı Metro Hattı'nın Şehzadebaşı ve Şişhane yönünden gelen tünellerini birleştirmek ve Haliç üzerinden geçişi sağlamak amacıyla imal edildiği belirtildi.

    Metro Geçiş Köprüsü inşaatı tamamlandığında, Sarıyer-Hacıosman'dan metroya binen bir yolcunun, kesintisiz olarak Yenikapı aktarma istasyonuna, buradan da Marmaray bağlantısıyla, Kadıköy-Kartal, Bakırköy-Atatürk Havalimanı veya Bağcılar-Olimpiyatköyü-Başakşehir'e kısa sürede ulaşabileceği vurgulandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow