hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silivri'nin tek sorunu "akustik ve su sızdırması"ymış

    Silivrinin tek sorunu akustik ve su sızdırmasıymış
    expand

    Haziran ayında Silivri Cezaevi'ni ziyaret eden Meclis Alt Komisyonu'nun raporunda şaşırtan sonuçlar çıktı. Rapora göre Silivri Ceza ve Tutukevindeki tek sorun "akustik ve su sızdırması"ymış. Cezaevinde spor ve kurs şartlarının çok iyi olduğu belirtilen raporda, incelenen 7 konudan 5'inde "memnuniyet" belirtildi.

    Haziran ayında Silivri cezaevini ziyaret eden Meclis Cezaevleri Alt Komisyonu cezaevindeki şartlarını incelediği taslak raporunu hazırladı.

    Raporda hangi tutuklularla görüşüldüğüne yer verilmiyor ama cezaevinin en fazla gündemde olan isimleri Org. İlker Başbuğ, emekli Korgeneral Engin Alan'dan bahsedilmiyor.

    Alt komisyonun başkanlığını AK Partili Çorum Milletvekili Murat Yıldırım yürütüyor. CHP adına komisyondan cezaevini ziyarete giden isim de Malik Ecder Özdemir.

    Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, taslak raporda Silivri Cezaevi'nde "akustik ve su sorunu" hariç hiçbir sıkıntı olmadığı belirtildi.

    Meclis'e 79 şikayet başvurusu yapılan cezaevinde araştırılan 7 konudan 5'i ile ilgili "memnuniyet" belirtilmesi şaşkınlık yarattı.

    Raporda cezaevindeki görüş ve sohbet şartlarının mevzuata uygunluğuna, kurslara olan ilgiye, spor salonlarına övgüler yağdırılırken tutukluların görüşlerine de sadece birkaç cümle ile yer verildi:

    "Mahpuslar tarafından sohbet hakkından faydalandırılmadıkları ve sosyal faaliyetler ile kurslardan yararlanma taleplerinin geri çevrildiği belirtilerek bu durumun açık bir yalnızlaştırma politikası niteliği taşıdığı iddia edilmiştir. Soğuk suyun günde 9 saat süreyle, sıcak suyun ise haftanın 3 günü 2.5 saat süreyle verilmesinin yetersiz olduğu söylenmiştir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow