hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekip otosuna roketatarlı saldırı

    Ekip otosuna roketatarlı saldırı
    expand

    Bitlis'in Kireçtaşı Köyü yakınlarında devriye görevi yapan polis aracına PKK'lı teröristlerce roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda, polisler yara almadan kurtulurken, yolda geçen bir kişi hafif şekilde yaralandı.

    Saldırı, dün saat 21.00 sıralarında Bitlis-Diyarbakır Karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi.

    Polis aracının devriye görevi yaptığı sırada bir grup PKK'lı teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

    Araçta küçük maddi hasar meydana gelirken, polisler yara almadan kurtuldu. Polislerin anında karşılık verdiği saldırıda, yoldan geçen bir kişi ise kolundan hafif şekilde yaralandı.

    Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, yaralı vatandaşın Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığını belirtirken, kaçan PKK'lıların yakalanması için de bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını söyledi.

    Saldırı sırasında olay yerinde bulunan ve bir akar-yakıt istasyonundaki kantarda aracının yükünü tartan bir vatandaş ise çatışmanı ortasında kaldıklarını aracındana da şaraplen parçası isabet ettiğini söyledi.

    TIR sürücüsü saldırı sırasında bir şarapnel parçasının aracının yatak bölümüne isabet ittiğini buradan da ön camı kırarak dışarı çıktığını, aracın içerisinde olmadığı için yara almadan kurtulduğunu anlattı.

    Hakkari-Çukurca karayolunda bulunan mayın imha edildi

    Hakkari-Çukurca karayolunun 40. kilometresindeki Şine köprüsü yakınında, yolun kenarına döşenen uzaktan kumandalı mayın düzeneği, mayın taraması yapan güvenlik güçleri tarafından fark edilerek imha edildi.

    Askeri konvoyun geçişinden önce Hakkari-Çukurca karayolunda mayın arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, daha önce yolun kenarındaki menfezin altına yerleştirilen uzaktan kumanda düzenekli mayını tespit etti.

    Bunun üzerine yolu trafiğe kapatan Jandarma ekipleri, bölgeye uzman ekip çağırdı. Bölgeye giden uzman ekipler, uzaktan kumandalı mayın düzeneğini imha ederek etkisiz hale getirdi. Mayının imha etmesinin ardından 2 saat kapalı kalan Hakkari-Çukurca karayolu yeniden trafiğe açıldığı belirtildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow