hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DTP Kadın Meclisi davasına erteleme

    DTP Kadın Meclisi davasına erteleme
    expand

    BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, Emine Ayna ve Selma Irmak'ın da aralarında bulunduğu 23 kişinin, "suçu ve suçluyu övdükleri" iddiasıyla yargılandığı, kapatılan DTP'nin Kadın Meclisi'ne ilişkin davada, 3. Yargı Paketi kapsamında kovuşturmanın ertelenmesine karar verildi.

    Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında, Sebahat Tuncel, Emine Ayna, Selma Irmak ile Deniz Demir, Ayla Yıldız, Sara Aktaş, Tarık Yildirim, Hacer Karakaş, Meryem Demir, Yıldız Aktaş, Selma Söker, Hacer Taşarsu, Zahide Besi, Aynur Coşkun, Emine Özmen, Sibel Öz, Zeynep Karaman, Pelgüzar Kaygısız, Fatma Kurtulan, Çimen Işık, Türkan Yüksel, Zeynep Ölbeci ve Ayfer Ekin hakkındaki, "PKK terör örgütünün amacı doğrultusunda suçu ve suçluyu övme" suçundan açılan kamu davasında, "3. Yargı Paketi" olarak bilinen 6352 sayılı kanunun geçici 1. maddesi uyarınca, "kovuşturmanın ertelenmesine" karar verildiği belirtildi. 6352 sayılı kanunun geçici 1. maddesinde, "31 Aralık 2011'e kadar, basın ve yayın yoluyla ya da sair düşünce ve kanaat açıklama yöntemleriyle işlenmiş olup; temel şekli itibarıyla adli para cezasını ya da üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suç dolayısıyla açılan davalarda, kovuşturmanın ertelenmesine karar verileceği" düzenleniyordu.

    Maddenin 2. fıkrasında ise "hakkındaki kovuşturma ertelenen kişinin, erteleme kararından tarihten itibaren 3 yıl içinde 1. fıkra kapsamına giren yeni bir suç işlememesi halinde düşme kararı verileceği; 1. fıkra kapsamında yeni bir suç işlemesi halinde ise bu suçtan dolayı kesinleşmiş hükümle cezaya mahkum olunduğu takdirde, ertelenen kovuşturmaya devam edileceği" belirtiliyordu.

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Özgür, daha önce verdiği esas hakkındaki görüşünde, sanıklar hakkında dava açılmasına neden olan bildirinin 6 Ekim-24 Kasım 2006 arasında yazıldığı, okunduğu ve dağıtıldığı gerekçesiyle, "3. Yargı Paketi" kapsamında kovuşturmanın ertelenmesini talep etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow