hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Org. Özel askeri birlikleri denetledi

    Org. Özel askeri birlikleri denetledi
    expand

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hatay'daki askeri birliklerde incelemede bulunduktan sonra, Suruç'taki askeri birlikleri denetledi.

    İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki birlikleri denetleyen Özel, incelemelerinin ardından buradan ayrıldı.

    Sınır birliklerini denetleyecek olan Özel'e Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç'ın da eşlik ettiği öğrenildi.

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel daha sonra, helikopterle Suruç'taki 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na geldi. Buradan karayoluyla yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Suriye sınırında yer alan 6. Bölük Komutanlığı'na geçen Özel, birlikleri denetledi.

    Suriye'ye hakim bir noktada bulunan gözetleme noktasına giden Genelkurmay Başkanı Özel ve beraberindekiler, incelemeler yaparak, yetkililerden bilgi aldı.

    Orgeneral Özel, gözetleme noktasındaki termal kameradan bölgeyi inceledi. Bir mevziye giren Özel, buradaki askerle bir süre sohbet etti.

    Bölgede bulunan tankları inceleyip, ilgili komutanlardan bilgi alan Orgeneral Özel ve beraberindekiler, daha sonra 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na dönerek, helikopterle ilçeden ayrıldı.

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e, incelemelerinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi de eşlik etti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow