hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tacizcisini öldüren kadın beraat etti

    Tacizcisini öldüren kadın beraat etti
    expand

    Gaziantep'te kendisini taciz ettiği iddiasıyla tartıştığı kişiyi bıçaklayarak ölümüne neden olan kadın, beraat etti.

    Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, tutuklu sanık N.K'nın (42) avukatı Halil Fırat Kayacan, sanığın eylemi "Meşru müdafaa" sınırları içinde gerçekleştirdiğini savunarak, müvekkilinin beraatını istedi.

    Mahkeme heyeti de oy çokluğuyla aldığı kararda, N.K.'nın eylemi, Türk Ceza Kanunu'nun "Meşru savunma ve zorunluluk hali" kapsamında işlediğine hükmederek, TCY'nin 25/1 "Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğuyla işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez" maddesi gereğince, sanığın beraatine karar verdi.

    Kararı yargıtay değerlendirecek.

    Sanığın ifadesi

    N.K. daha önceki duruşmalarda mahkemeye verdiği ifadede, maktul A.K.nın (43) sürekli kendisini telefonla arayarak rahatsız ettiğini ve Hatay'ın Dörtyol ilçesinde kendisine tecavüz ettiğini ifade etmişti.

    İfadesinde, kurtulmak amacıyla geldikleri Gaziantep'te izini bulan A.K.'ın kendisini yine rahatsız ettiğini anlatan N.K., "İlgili kurumlara şikayette bulunduğunu ancak delil yetersizliği nedeniyle işlem yapılmadığını" dile getirerek, olay günü buluştuğu A.K.'nın, kendisini taciz etmesi üzerine sırtından bıçakladığını itiraf etmişti.

    Gaziantep'te 21 Kasım 2011 tarihinde yaşanan olayda N.K., kendisini taciz ettiği gerekçesiyle A.K.'yı bıçaklayarak, ölümüne neden olmuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow