hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Geleceği görmeden..."

    Geleceği görmeden...
    expand

    Genç Turizmciler Derneği tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Turizm Trendleri Zirvesi'nde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir siyasetçinin, devlet adamının geleceği görmeden günlük kararlar almasının yanlış olduğunu söyledi.

    Dünyanın hızla değiştiğini söyleyen Kılıçdaroğlu,  "Batı'yı biliyoruz ama Doğu'da olağanüstü bir yükselme var. Beklentinin çok daha üstünde güçlü bir gelişme var" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, insanoğlunun 21. yüzyılın başlarında bilgi toplumuna geçtiğini anlatarak, şöyle konuştu:

    "Bilgi toplumu, insan beyninin en stratejik ürün olduğunu ortaya koydu. Katma değeri yüksek ürünler ürettiler. Bütün bu çabaları ortaya koyan bir sözcük var, merak. Amerikalıların Mars'a gönderdikleri uzay aracının adı da 'merak', Adem'in elmayı yemesinin de temelinde merak yatar. İnsanoğlu, merak ettiği, hayal ettiği, beklentileri olduğu sürece toplumun gelişmesine katkılarda bulunmuştur. Turizmin doğması da aslında bir merakın sonucudur. İnsanoğlu sadece kendi ailesini, komşularını, kendi mahallesini, ülkesini değil, dünyayı da merak ediyor, o meraklarla yola çıktı. Baktığınız zaman büyük keşiflerin arkasında da merak vardır. Mesele şu, merak edeceğiz güzel, o merak edilen olgulardan yola çıkarak, gelirimizi nasıl arttıracağız, insanoğlunun o merak ettiği alanı ona nasıl sunacağız? Turizmin temel görevlerinden birisi bu."

    "Herkesin aynı düşünmesi toplumu köreltir"

    Kılıçdaroğlu, siyasetçinin, gerçek anlamda sorunları çözen, önceden tahmin edip, bugünden önlemleri alan kişi olarak tanımlandığında ve bu tanıma uygun seçim yapıldığında Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğunu kaydederek, "Hep sorunlar yarattık, sorunlardan kahramanlar çıkardık" dedi.

    Merakın, sorgulamayla beraber kullanıldığında Türkiye'nin gelişmesine, dünyanın gelişmesine önemli katkılar yapılacağını vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, "İnsanoğlunun doğasında zaten sorgulama vardır. Eğitimle biz o sorgulamayı daha kaliteli hale getirmek isteriz. Bütün dünyanın eğitimde temel aldığı konu budur. Aklın da özgürleşmesidir, her şeyi sorgulamasıdır. Sorgularsanız, mutlaka doğruları yakalarsınız" diye konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, herkesin aynı düşünmesinin toplumu körelteceğini söyleyerek, farklı düşünme ve sorgulamalarla doğrunun yakalanabileceğini belirtti.

    "Kimse savaştan karlı çıkmamıştır"

    Turizmin önemli noktalarından birisinin de barış, hoşgörü, sevgi, dinlemek olduğunu ama asla savaş olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu,  şöyle konuştu:

    "İnsanoğlu, her turizmi merak edebilir, ama savaşı merak etmez. O nedenle eğer turizmin gelişmesini, büyümesini istiyorsak, savaşlardan uzak durmalıyız. Bu da, sadece siyasetçi olarak benim görüşüm değil, olmamalı da zaten. Ülkesini, insanı seven, insana, onun düşüncelerine saygı duyan herkesin ortak paydası olmak durumundadır. O nedenledir ki, Mustafa Kemal Atatürk, 'Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir' demiştir. Zorunlu olmadıkça, savaş hep gözyaşı getirmiştir. Hiç kimse savaştan karlı çıkmamıştır. Barış, dostluk, hoşgörü varken, niçin savaş? Anadolu topraklarına bakın, hümanizma buradadır. Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Karacaoğlan, Neşet Ertaş, Pir Sultan Abdal buradadır. Baktığınız zaman Anadolu coğrafyası hümanizmadır. Bu coğrafyayı bizim dünyaya tanıtmamız lazım. Kültürümüzü tanıtmamız lazım."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow