hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orgeneral Özel: "Dimdik ayaktayız, buradayız"

    Orgeneral Özel: Dimdik ayaktayız, buradayız
    expand

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Akçakale'de... Özel, ilçede kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla tokalaştı; elini yumruk yapıp havaya kaldırarak, "Biz buradayız, dimdik ayaktayız" dedi. Orgeneral Özel Suriye'den saldırılarla ilgili de, "Karşılık verdik, devam ederlerse daha kötüsünü daha şiddetlisini yaparız" diye konuştu.

    Sınır bölgelerinde incelemelerini sürdüren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, bugün sabah erken saatlerde Akçakale' ye geldi.

    Özel, Eski Gümrük kapısı olarak adlandırılan bölgede inceleme yaptı.

    Genelkurmay Başkanı Özel, Suriye tarafından atılan topların isabet ettiği sınır hattında da incelemede bulunup askeri yetkililerden bilgi aldı.

    Özel, o sırada sınır hattında toplanan ve sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Ve elini yumruk yapıp havaya kaldırarak, "Biz buradayız dimdik ayaktayız" dedi.

    Özel, yolda karşılaştığı bazı vatandaşların "Ne mutlu Türküm diyene", "En büyük asker, bizim asker" şeklindeki tezahüratlarına onları alkışlayarak karşılık verdi.

    Evi inceledi, taziye ziyaretinde bulundu

    Top mermisinin isabet ettiği evi de inceleyen Özel ve beraberindekiler, daha sonra evine top mermisinin isabeti sonucu eşi ve 3 çocuğunu kaybeden Timuçin'e Bolatlar köyünde taziye ziyaretinde bulundu.

    Genelkurmay Başkanı Özel ve beraberindeki komutanlarla taziye çadırında acılı aileye başsağlığı diledi. Okunan Kur'an- Kerim'i dinleyen Özel, Ömer Timuçin'le de bir süre sohbet etti.

    Acılı baba Ömer Timuçin, burada yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla araması ve Orgeneral Necdet Özel'in taziye ziyaretine gelmesinin "acısını sıfıra indirdiğini" dile getirdi.

    Daha sonra Özel ve beraberindekiler İlçe Jandarma Komutanlığı'na geçerek buradan helikopterle ilçeden ayrıldı.

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e, ilçedeki ziyaretlerinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi de eşlik etti.

    Nusaybin'de de denetleme

    Genelkurmay Başkanı Özel ayrıca, Nusaybin ilçesindeki askeri birliklerde denetlemelerde bulundu.

    Beraberindeki komutanlarla birlikte, helikopterle Nusaybin'e gelen Orgeneral Özel Türkiye-Suriye sınırının sıfır noktasında bulunan Korgeneral Kenan Dalbaşar Kışlası'nda denetlemelerde bulundu.

    Öğle yemeğini askerlerle birlikte yiyen Özel, helikopterle kışladan ayrıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow