hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak'ta PKK operasyonu

    Şırnakta PKK operasyonu
    expand

    Şırnak'ta PKK'nın gençlik yapılanması olduğu ileri sürülen Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi'ne (DYGM) yönelik düzenlenen operasyonda, 56 kişi gözaltına alındı. 32'si tutuklanan şahısların Cizre'de bir polisin şehit edilmesi ile okul yakma saldırılarına da katıldıkları iddia edildi.

    Şırnak Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ile Cizre, İdil ve Silopi'de 14 Eylül ile 5 Ekim arasında 9 ayrı planlı operasyon yaptı. Emniyetin açıklamasına göre; "PKK'nın çağrıları ile faaliyet gösterdikleri, örgüt propagandası yaptıkları, kamu bina ve araçları ile güvenlik güçlerine yönelik taşlı, molotoflu, havai fişekli ve patlayıcı madde ile saldırı düzenledikleri" iddia edilen 56 kişi gözaltına alındı.

    Emniyet'in açıklamasında yer alan iddiaya göre; 5 Eylül'de İdil AK Parti İlçe Başkanının aracını kundaklayan, Nevruz etkinlikleri sırasında 1 polisi şehit eden, 5 polisi yaralayan ve okul yakma eylemlerini gerçekleştirenlerin de aralarında bulunduğu Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi üyelerinden 32'si tutuklandı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow