hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hopa Belediye Başkanı makamında vuruldu

    Hopa Belediye Başkanı makamında vuruldu
    expand

    Artvin'in Hopa ilçesinin CHP'li belediye başkanı Turan Kasımoğlu, makamına gelen bir şahıs tarafından bacağından tek kurşunla vuruldu. Başkan Kasımoğlu hastaneye kaldırıldı.

    Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu, makakında kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bacağından yaralanan Kasımoğlu, Hopa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kasımoğlu'na birkaç el ateş ettiği belirtilen şüpheli, saldırının ardından kaçtı.

    Kasımoğlu, Hopa Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

    Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu'nun makamında bir kişinin silahlı saldırısı sonucu bacağından yaralandığını belirterek, "Bize intikal eden ilk bilgilere göre olayın siyasi yönü yok" dedi.

    Vali Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hopa Belediye Başkanı Kasımoğlu'nun makamında silahlı saldırıya uğradığını ifade ederek, "Kasımoğlu, makamında tek şahsın silahlı saldırısına uğradı. Şahıs bacağına 3 el ateş etmiş, 2 tanesi sol bacağından girip çıkmış. Hayati tehlikesi yok" dedi.

    Hopa Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Kasımoğlu'nun, sevk edildiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

    Büfe yeri istemiş, olmayınca vurmuş

    Bu arada Turan Kasımoğlu'nu vuran kişinin T. A. olduğu belirtildi. Belediye Başkanlığı makamına gelerek Başkan Kasımoğlu'ndun büfe açmak için yer istediği ileri sürülen Tolga O., olumsuz cevap alınca sinirlendi. Başkan Kasımoğlu ile bir süre tartışan Tolga O., daha sonra da belindeki tabancayı çekip 3 el ateş ederek Başkan Kasımoğlu'nu yaraladıktan sonra kaçtı.

    Teslim olmak için geldi

    Hopa Kaymakamı Abdullah Aktaş, Hopa Belediye Başkanı Turan Kasımoğlu'na makamında silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen zanlının, teslim olmak üzere geldiği İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında polis ekiplerince gözaltına alındığını söyledi.

    Aktaş, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, zanlı T.A'nın, avukatı aracılığıyla emniyete gelerek teslim olacağı yönünde bilgi verdiğini belirtti. Aktaş, "Bu şahıs teslim olacağını avukatı aracılığıyla polise bildirdi. Şüpheli kişi teslim olmak üzere geldiği Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğü yakınında polis ekiplerimizce gözaltına alındı. Şu anda ifadesi alınıyor ve daha sonra gerekli yasal işlemler sürdürülecek" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow