hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmir Valisi: "Tasvip etmiyorum"

    İzmir Valisi: Tasvip etmiyorum
    expand

    İzmir'in Bergama İlçesi'ne arkadaşlarıyla tartışırken polislerce gözaltına alınan gençleri korumaya çalışan bir şahsın karakol içerisinde gördüğü şiddetin ortaya çıkması üzerine bir açıklama yapan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, olaydan büyük üzüntü duyduğunu, tasvip edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

    Karakolda dayak olayına adı karışan polislere görevden el çektirildiğini, olayın soruşturulması için de İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istediklerini açıklayan Vali Kıraç, "Bunu tasvip etmek mümkün değil tabi. Her zaman konuşup söylüyoruz. En çok kendi teşkilatlarına zarar veriyorlar bunu yapanlar. Adli tahkikat savcılık tarafından yürütülüyor. İdari soruşturmayı da İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedik. İlgilisini de görevden elden çektirdik" şeklinde bilgi verdi.

    Vali Kıraç, polis teşkilatını kimsenin rencide etmesine hakkı olmadığına da vurgu yaparak, üzüntüsünü ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

    "Soruşturma yürüyor, ben bu hadisenin olmasından dolayı üzüntü duyuyorum. Polis teşkilatını kimsenin rencide etmesine hakkı yok. Polisler hizmet içi eğitimlerini yapıyorlar. Programlarını uyguluyorlar, telkinlerini yapıyoruz, ziyaret ediyoruz. Bu tür olayların olmaması için bundan sonra daha fazla gayret göstereceğiz. Bu münferit bir olaydır. Bunu kimse tasvip etmez. Görüntüleri izledim, hoş değil."

    İzmir'in Bergama ilçesinde geçtiğimiz ağustos ayında, arkadaşlarıyla tartışırken polis memurları tarafından gözaltına alınan gençleri korumaya çalışan bir şahsın karakol içerisinde dayak yediği anların güvenlik kameraları ortaya çıkmış, olayda, çocuğunun gözaltında alındığını öğrenen baba, karakol önünde kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow