hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ''İDO'nun rakibi'' seferlerine başlıyor

    İDOnun rakibi seferlerine başlıyor
    expand

    Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından işletilecek 3 feribot, bayramın 1. gününden itibaren Eskihisar-Topçular hattında çalışmaya başlayacak.

    GÜBRETAŞ'ın altındaki NEGMAR Denizcilik Şirketi'ne bağlı Narlı Denizcilik İşletmesi, Eskihisar-Topçular seferlerine Kurban Bayramı'nın birinci günü olan 25 Ekim'de başlıyor.

    Eskihisar'da şirketin seferlere başlayacağı iskelede AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Bülent Şafak, Kurban Bayramı'nın birinci günü olan 25 Ekim'de Eskihisar-Topçular arasında feribot seferlerine başlayacaklarını belirterek, seferlere öncelikle 3 feribotla başlayacaklarını, daha sonra feribot sayısının 5'e çıkacağını kaydetti.

    Şafak, bu hattı kullananlara müjdeli haberleri olduğunu aktararak, ''Özellikle gemilerimiz 2004, 2006 ve 2009 yıllarına ait yeni gemiler. Bahariye, Selimiye, Muradiye isimli. Bu gemiler yüksek konfora sahip. Hızları ve kapasiteleri şu anki gemilerin 2 katı. Üstelik bunlar çevreci gemiler. Yüzde 40 daha az yakıt tüketiyor. Ortalama 120-160 arası araç, 400-800 arası yolcu kapasitesine sahipler. Gemilerin hızı 12 knot. Bu açıdan daha çevreci bir yanımız olacak. İlk başta 3 gemiyken 30 dakikada bir, 5 gemiye ulaştığımızda 20 dakikada bir sefer yapacağız. 7 gün 24 saat seferlerimiz devam edecek'' diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow