hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversiteli genç kıza asitli saldırı!

    Üniversiteli genç kıza asitli saldırı
    expand

    Konya'da 20 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kız, arkadaşlık teklifini kabul etmediği asker kaçağı şahıs tarafından üzerine asit dökülerek yakıldı.

    Başından aşağı asit dökülen genç kız ağır yaralanırken, kendisine yardım eden arkadaşının da vücudunda yanıklar oluştu.

    Olay, 1 Ekim 2012 tarihinde Selçuk Üniversitesi Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulu'nda meydana geldi.

    Edinilen bilgiye göre, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ikinci sınıf öğrencisi olan Ş.S. (20) ile aynı sınıftaki arkadaşı T.K. (19) ders arasında bir şeyler almak için kantine indi.

    Bu sırada asker kaçağı olduğu öğrenilen İsmail Bozdağ (26), okula gelerek daha önce arkadaşlık teklif ettiği üniversite öğrencisi Ş.S'yi, sınıftaki arkadaşlarına sordu.

    Sınıfta aradığı genç kızı bulamayan İsmail Bozdağ, merdivenlerden inerken Ş.S. ve arkadaşı T.K. ile karşılaştı.

    Kıyafetleriyle birlikte yandı

    Merdivenlerde kendisine daha önce arkadaşlık teklif ettiği Ş.S. ile konuşmak isteyen İsmail Bozdağ, genç kızın konuşmak istememesi üzerine çantasına gizlediği asit dolu şişeyi çıkardı.

    İsmail Bozdağ, elindeki asit dolu şişeyi kaçmaya çalışan Ş.S'nin üzerine boşalttı. Asidin üzerine dökülmesiyle birlikte kıyafetleri eriyen genç kızın vücudunun büyük bölümünde de yanıklar oluştu.

    Vücudu yanmaya başlayan genç kızın yardımına yanında bulunan arkadaşı T.K. koştu. Saldırganın elinden aldığı arkadaşının kıyafetlerini çıkaran T.K, daha sonra yanıklarına ılık su dökerek müdahale etti.

    Saldırgan şahıs, yardım çığlıkları üzerine okulda bulunan erkek öğrenciler tarafından etkisiz hale getirildikten sonra güvenliğe teslim edildi.

    Asker kaçağı olduğu ve bazı suçlardan kaydının bulunduğu öğrenilen İsmail Bozdağ, çağrılan polise teslim edildi. Mahkemeye sevk edilen şüpheli şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

    Yoğun bakıma alındı

    Vücudunda derin yanıkları oluşan Ş.S. ile arkadaşı T.K. ise çağırılan ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Vücudunda derin yanıklar oluşan Ş.S., Plastik Cerrahi Servisi'nde tedavi altına alındı. Başta kafası, yüzü, göğsü ve sırtı olmak üzere vücudunun büyük kısmında yanıklar oluşan Ş.S, özel bir odaya alındı.

    Arkadaşına yardım etmek isterken kendisi de yaralanan T.K. de, bir gün hastanede yattıktan sonra tedavisinin ardından taburcu edildi.

    Doktorlar tarafından 10 gün rapor verilen T.K, Konya'ya gelen ailesi tarafından memleketi Sinop'a götürüldü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow