hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gökçek: "Aday adayıyım"

    Gökçek: Aday adayıyım
    expand

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimlerde aday olup olmayacağı ile ilgili, ''Şu anda aday adayıyım. Aday değilim, ama aday adayıyım'' dedi.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre Gökçek,  gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihine alınmasına ilişkin TBMM'de yapılan  oylamayla ilgili soru üzerine Gökçek, şunları söyledi:

    ''Ekim ayında olsa iyi olurdu. Belediye seçimleri mantıken ekimde olmalı.  Bir şeyler yapan, başarılı olan başkanlar seçimleri daima ekimde ister. Çünkü ekimde ortalık derli toplu olur. Sonbahar yeni gelir, her taraf temiz, kar, kış olmaz. Her şey toplanmış vaziyettedir. Ekim ayı çok ideal bir tarih. Mart ayı da tam tersine kıştan çıkıyorsunuz.''
     Gökçek, yerel seçimlerde adaylık durumuyla ilgili soruya da ''Şu anda
    aday adayıyım. Aday değilim, ama aday adayıyım'' yanıtını verdi.

    Kurban Bayramı'nda otobüsler ücretsiz

    Gökçek, bayram süresince otobüslerin ücretsiz olacağını, bir gün önceden mezarlık servislerinin tahsis edileceğini ve bayramın ikinci gününden itibaren Büyük Ankara Sirki'nin başlayacağını bildirdi.

    Ankara'daki binaların ışıklandırılması ihalesinin yapıldığını ve bir ya da iki binanın ön hazırlığına başlandığını dile getiren Gökçek, bu binalardan birinin Anayasa Mahkemesi'nin bulunduğu bina olduğunu ifade etti.

    Kılıçdaroğlu'na cevap

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'li Antalya, İzmir, Mersin ve Eskişehir belediye başkanlarıyla AK Parti'li belediye başkanlarının televizyonda karşı karşıya gelmeleri teklifiyle ilgili, ''Dördü beraber gelsinler, yetmezse Kemal Kılıçdaroğlu da gelsin diye kaç defa söyledim. Dört başkan çıkacak, ben tek başıma çıkacağım, Kılıçdaroğlu da gelirse 5 kişiye karşı bir tek ben. Ama cevap gelmedi bir türlü'' dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow