hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan'dan Alex'e müthiş teklif

    Erdoğandan Alexe müthiş teklif
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe ile yollarını ayıran Brezilyalı futbolcu Alex de Souza'nın olimpiyatlarla ilgili konularda Türkiye'nin yüzü olabileceğini söyledi.

    Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Erdoğan, Alex'le ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: "Öncelikle 8 yıl ülkemizde bulunan ve vatandaşlık teşebbüsü bile olan, kulüp başkanının vatandaşlığı için alıp yanıma getirmiş olduğu Alex için böyle bir gidişin olmasını ben de arzu etmezdim. Böyle olmamalıydı diye düşündüm.

    Futbolunu gerçekten takdirle izlediğim, hayran olduğum birisidir Alex. Kaldığı süre içerisinde her yıl attığı gol sayısına baktığınız zaman ortalamada 20'yi bulan bir futbolcu. Bu önemli bir performans. Bir diğer yönüyle profesyonelliğinin yanında mütevazı bir genç. İki çocuğu burada dünyaya geldi ve bununla da iftihar eden bir aile.

    Çok daha önemlisi, vatandaşlığın yanında Brezilya yasalarına göre bazı engeller vardı, o engeli aşmak için de bizden yardım istemişti. Burada kendisi evini alıp, evini aldıktan sonra da burada futbola hizmet etmeyi düşünen bir insan durumundaydı. Tabii bu tür olaylar gelişince, bunlar olduğu yerde kaldı.

    Fakat biz kendisine, 'İleride burada bu düşüncelerinizi gerçekleştirme durumunuz olur mu' dediğimizde, o da, 'Bu tür düşüncelerim zaten var' dedi. Ayrıca bizim olimpiyatlarla ilgili Rio'da yapılacak konularda, Türkiye'nin oralarda bir yüzü olabilir. Bunu da memnuniyetle kabul edebileceğini söyledi. Kendisine bundan sonraki yaşamında huzur ve mutluluk diliyorum. 3 tane de çocuğu var tabii."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow