hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maslak ve Ayazağa, Sarıyer'e bağlanıyor

    Maslak ve Ayazağa, Sarıyere bağlanıyor
    expand

    TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edilen önergeyle Maslak ve Ayazağa, Sarıyer ilçesine bağlanıyor.

    TBMM İçişleri Komisyonu'nda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın 2. maddesi kabul edildi.

    Kabul edilen tasarının ikinci maddesi, ilçe, belde ve köylerle ilgili düzenlemeleri içeriyor.

    Tasarı kapsamında İstanbul'da Şişli ilçesine bağlı olan Maslak, Ayazağa ve Huzur mahalleleri Sarıyer ilçesine bağlandı.

    MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, tasarının "belkide İçişleri Bakanlığı'nın bile haberi olmadan birdenbire komisyonun gündemine geldiğini" söyledi.

    Tasarının insanların yaşantısını zora sokacağını ifade eden  Varlı, "İnanıyorum ki AK Parti içinden de birçok milletvekiline bu tasarıya 'evet'demek içlerinden gelmiyordur" dedi. Varlı, tasarının çiftçilere ve köylülere külfetler getirdiğini belirtti.

    CHP'den itiraz
    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     CHP'nin TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri, Şişli'nin Maslak, Ayazağa ve Huzur mahallelerinin Sarıyer ilçesine bağlanmak istenmesine tepki gösterdi.

    CHP'nin TBMM İçişleri Komisyonu üyeleri Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, İstanbul Milletvekili Celal Dinçer, İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda değişiklik yapan tasarıya yönelik TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

    Tasarının, AK Parti'nin, bugüne kadar nüfuz edemediği yerlerde seçim kazanmaya yönelik olduğunu savunan Serindağ, "Şehir rantı yavaş yavaş bitmek üzere, AKP gözünü şimdi kırsal alana, özellikle kıyı rantına yöneltti. Bu nedenle böyle bir tasarı getirdiler. Bu tasarı getirilirken bazı seçim çevrelerinde değişiklikler yapılıyor. AKP, bazı yerlerde tehlikeli oyun oynuyor, insanları inancına göre gruplandırıyor. En bariz örneği Hatay. Hatay büyükşehir statüsü kazanıyor, merkezde iki ilçe kuruluyor, inanç gruplarına göre ilçelere ayrılıyor. İnsanları ayrıştıran bir düzenlemedir" diye konuştu.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow