hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da 3.8'lik deprem

    İstanbulda 3.8lik deprem
    expand

    İstanbul'da merkez üssü Büyükçekmece olan 3.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

    Büyükçekmece'de saat 11.17'de 3.8 büyüklüğünde deprem oldu.

    Birçok ilçede ve çevre illerde de hissedildilen depremde can ve mal kaybı olmadı.

    Taksim'de ise birçok kişi, depremi hissetmediğini ifade ederek gazetecilerden bilgi almaya çalıştı.

    Kandilli'den rahatlatan açıklama

    Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Jeofizik Mühendisi Dr. Doğan Kalafat, "Depremin meydana geldiği alanda önemli deprem üretecek aktif fay parçaları bulunmamaktadır" dedi.

    Endişe edilecek önemli bir durumun olmadığını ifade eden Kalafat, "İstanbul'u depremini tetikler mi?" şeklindeki soruya ise, "Öyle bir şey söz konusu değil" yanıtını verdi.

    Merkezden yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgiler yer aldı:

    "Depremin meydana geldiği alanda önemli deprem üretecek aktif fay parçaları bulunmamaktadır. Ancak çok küçük tali faylar sık aralıklarla olmasa da zaman zaman bu büyüklükte çok hafif ve hafif şiddette depremler üretebilmektedir. Depremin meydana geldiği alanın yaklaşık 20 kilometre kuzeyinde aletsel dönemde meydana gelen en önemli deprem, 26 Ekim 1923 (ms=5,0) depremidir. Yapılan faylanma mekanizması çözümü bu depremin doğrultu atımlı bir faylanma ile meydana geldiğini göstermektedir. Deprem Büyükçekmece'de 4, Avrupa yakasında 3 şiddetinde hissedilmiştir."

    "Bir hafta öncesinden tahmin ettik"

    Öte yandan, Merkezi Bursa' da bulunan Doğa Hareketleri Araştırma Derneği geçtiğimiz günlerde Manyas' ta meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremde olduğu gibi bugün de İstanbul Büyükçekmece de yaşanan 3.8 büyüklüğündeki depremi tahmin etti.

    Nilüfer ilçesinde bulunan Doğa Hereketleri Araştırma Derneği Başkanı Fuat Agalday, "Son bir hafta içerisinde yaşanan hareketlilikten Marmara Bölgesi'nde 4 büyüklüğüne kadar bir depremin beklendiğini kendi aramızda konuşup yazıştık, bekliyorduk" dedi
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow