hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da şiddetli rüzgar

    Antalyada şiddetli rüzgar
    expand

    Alanya'da şiddetli rüzgarın etkisiyle Güler Camisi minaresinin bir bölümü yıkıldı, trafik levhaları ve binaların çatısındaki çanak antenler yerinden koptu.

    Alanya'da zaman zaman etkili olan şiddetli rüzgar, Güler Camisi'nin minaresinde hasara yol açtı. Cami imamı Yahya Köşk'ün öğle ezanını okumak için caminin minaresine girdiği sırada, rüzgarın etkisiyle demir ve camdan oluşan minarenin külah bölümü yıkıldı.

    Minareden kopan parçalar, cami bahçesine düştü. Cami bahçesinde kimsenin olmaması nedeniyle yaralanan olmadı. İmam Köşk de olayı yara almadan atlattı.

    Şiddetli rüzgar, ilçe merkezinde de maddi hasara neden oldu. Rüzgar nedeniyle Şevket Tokuş Caddesi'nde bir ağaç orta refüje devrildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı trafik levhaları ve bazı binaların çatısındaki çanak antenler de yerlerinden koptu.

    Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, saatteki hızı 50 kilometre ulaşan rüzgarın akşam saatlerine kadar zaman zaman etkili olacağını belirterek, gün içerisinde denizde hortum oluşması ihtimaline karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow